De necrezut! Ce salariu are un șofer la STB. Bonusurile sunt uimitoare • Șoferii de la STB se confruntă în fiecare zi cu un program dificil, un trafic aglomerat și de asemenea, o responsabilitate foarte mare având în vedere numărul mare de pasageri. Puțin știu însă, cât ajunge să căștige un șofer angajat la Societatea din Capitală.

  Un raport al Autorității Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP), arată că un salariu al unui șofer sau al unui șofer de la STB este de 3.200 de lei. Totuși, angajatul poate ajunge să primească 3.700 de lei dacă lucrează ore suplimentare sau în weekend.  De asemenea, în cazul șoferilor STB care lucrează pe liniile nocturne, aceștia primesc un spor de noapte de 25%. La acesta se adaugă și un spor de sărbători legale de 100%, un spor pentru ore suplimentare cuprins între 100-150%, un spor de vechime între 5-25%, un spor de conducere între 16-18%.

  Angajații STB au prime de sărbători
  Angajații STB primesc și al 13-lea salariu sub forma unei prime de Paște. Prima de Crăciun este de 500 de lei, iar prima de vacanță reprezintă 80% dintr-un salariu.


  În cazul în care un șofer de autobuz devine tată, acesta primește 1.850 de lei, plus 3 zile în plus de concediu pe an.

  Totuși există și dexavantaje. În cazul în care tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul se defectează, angajatul STB este nevoit să rămână la depou și nu este plătit.

  La ora actuală, Societatea de Transport București are 11.000 de angajați.


  Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
  Tine-ti familia si prietenii informati!

  România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *