Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Ghebele sunt foarte bune pentru sanatatea noastra – Beneficiile sunt uimitoare



Primele ghebe apar la începutul lunii octombrie. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de ‘’ghebe false’’ şi nu sunt comestibile. Se deosebesc de cele comestibile prin faptul că le lipseşte inelul de sub pălărie, iar pălăria în partea superioară este mai lucioasă şi nu are acele puncte maronii pe care le are cea comestibilă. La aproximativ două săptămâni după ‘’ghebele false’’ apar ghebele comestibile. Acestea pot apărea grupate sau împrăştiate.


Culoarea ghebelor este diferită, în funcţie de specia din arbore la care apar: la fag stejar şi carpen: de culoare maronie; la salcâm: de culoare galben-verzui; la jugastru frasin şi paltin: galbene. Însă ghebele se mai pot pot găsi uneori şi în supermarket – o variantă sigură pentru necunoscători.

Aceste ciuperci sunt un adevărat izvor de sănătate. Conțin proteine, minerale, fibre, vitamina A, acid valerianic și carbohidrați. Ghebele reglează nivelul glicemiei, previn îmbolnăvirea inimii, ajută la îmbunătățirea vederii, întărește imunitatea împotriva răcelii, a infecțiilor renale și a gripei.

loading…





loading…

Ghebele întăresc circulația sângelui și ajută la o mai bună oxigenare a acestuia. Aceste ciuperci ajută sistemul imunitar în lupta cu infecțiile și cu celulele maligne, scrie topremediinaturiste.ro. Ghebele trebuie consumate neapărat fierte sau fripte pentru că în stare crudă sunt toxice.

Ai nevoie de: un kilogram de ghebe, 3-4 căței de usturoi, sare, pătrunjel și ulei. Spală bine ghebele și punele la prăjit într-o tigaie mai mare. Acoperă cu un capac, iar când se rumenesc pune usturoiu pisat, apoi toacă și pătrunjelul și adaugă-l. Mai lasă-le la prăjit maxim 10 minute, apoi pot fi servite simple, dar și ca garnitură.




La ce ajută ajută: sistemul imunitar să dezvolte o combativitate sporită în lupta cu infecţiile, dar şi cu celulele maligne; apără organismul împotriva răcelii, gripei şi infecţiilor renale, ale vezicii şi a plămânilor; reglează nivelul glicemiei din sânge; previn îmbolnăvirea inimii; îmbunătăţesc vederea; întăresc circulaţia sângelui şi oxigenarea lui.



























Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *