Raed Arafat, anunț pentru oamenii nemulțumiți că magazinele se închid la ora 18:00. Ce a transmis șeful DSURaed Arafat a afirmat că telemunca şi decalarea programului permit angajaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18:00. Șeful DSU a declarat că angajații trebuie să le solicite angajatorilor anumite drepturi pentru a ajunge la magazin înainte de închidere.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministrul Afacerilor Interne a transmis că sunt în vigoare două măsuri care îi vizează pe angajaţi- telemunca şi programul de lucru decalat- care le permite salariaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00. Acest lucru este valabil acolo unde magazinele se închid mai devreme din cauza ratei ridicate de infectare.


Arafat îi îndeamnă pe angajați să solicite angajatorului aceste drepturi.

Ce a transmis Raed Arafat

„Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului.

Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3.

Secretarul de stat a afirmat că un bun exemplu este Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI.

Acolo s-a adoptat programul de lucru decalat, fapt ce permite angajaţilor să îşi facă pe timpul zilei cumpărăturile.

Șeful DSU a zis că în această perioadă el își face doar cumpărături online, nu merge la magazine. Raed Arafat a menționat că incidenţa de 7,5 la mie, unde sunt cele mai stricte măsuri, reprezintă „o cifră mare” în ceea ce priveşte infectarea COVID-19.

El a dat exemplul Germaniei unde autoritățile au limitat deplasările pe distanţe de peste 15 kilometri în zonele cu o rată de infectare de 2 la mie.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *