Coroanele din plastic sau cu inserție de sârmă, interzise în cimitirul din Oradea. Motivul invocat de autoritățiOrădenii nu vor mai putea intra în Cimitirul Municipal cu coroane de plastic, ori cu inserţie din sârmă, începând de la 1 iunie. Autoritățile locale au interzis și comercializarea lor în piețele din oraș, scrie Bihoreanul.

Directorul Administrației Domeniului Public din Oradea, societatea care administrează pieţele și cimitirul municipal, spune că a luat această decizie deoarece transportarea la groapa de gunoi a resturilor din plastic rezultate costă foarte mult.


„Portarii vor verifica fiecare coroană care intră în cimitir. Dacă este neconformă, va trebui lăsată afară. Coroanele din plastic nu pot fi date la topit pentru că nu scrie nicăieri ce fel de plastic este, iar cele naturale, dar cu sârmă, nu pot fi tocate pentru compost fiindcă blochează maşina. Practic, sunt gunoaie pentru care trebuie să plătim”, a declarat directorul ADP, Liviu Andrica.

În plus, comercianţii din piețe nu vor mai putea comercializa coronae din plastic ori cu inserţie din sârmă. „Vor trebui să se reprofileze pe coroane din materiale biodegradabile sau pe vânzarea de flori”, a adăugat Liviu Andrica.

Conducerea ADP se teme de costurile tot mai ridicate pentru gestionarea deşeurilor. Directorul a estimat costurile undeva la 60.000 lei pe lună.

″În cimitir au loc cam 10 înmormântări zilnic. La o înmormântare se adună în medie cam 20 de coroane, dar sunt şi înmormântări cu peste 100 de coroane, ceea ce este foarte mult. De la introducerea colectării selective, pe noi ne costă 553,24 lei depunerea unei tone de deşeuri nereciclabile la groapa de gunoi. La cum transformă RER Vest volumul în greutate, asta înseamnă cam 45 de coroane”, spune Andrica.
Acesta a precizat că în locul coroanelor, oamenii pot veni la cimitir cu coronițe sau buchete de flori.


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *