Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Doliu național! A murit un iubit poet al României



România a pierdut o mulțime de oameni importanți în ultima perioadă și continuă să rămână fără cele mai mari valori. Astăzi aflăm că a plecat dintre noi unul dintre cei mai iubiți poeți din țară, care a lăsat în urma o adevărată comoară culturală.

A murit poetul Lucian Avramescu
Ziua de duminică, 12 decembrie 2021, este zi de doliu național. Aflăm cu durere în suflet că astăzi a murit Lucian Avramescu, unul dintre cei mai iubiți poeți ai României. Celebrul scriitor avea venerabila vârstă de 73 de ani și mai multe complicații în ceea ce privește sănătatea.


Poetul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineaţă, la locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, în urma unui stor cardio-respirator. A fost cerul ajutorul specialiștilor de urgență, dar nu s-a mai putut face nimic pentru Luciana Avramescu. Echipajul ajuns la fața locului a făcut tot ce a putut, dar artistul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, deși acestea au durat o jumătate de oră.

Familia nu a făcut declarații până acum, dar sursele apropiate au confirmat că, într-adevăr, artistul a decedat. De ceva timp avea probleme de sănătate, dar nimeni nu se aștepta la așa ceva.





O carieră de mare succes

Lucian Avramescu a fost poet și jurnalist. Marele poet s-a născut în comuna Sângeru, judeţul Prahova, la 14 august 1948. Prima sa lucrare publicată a fost 1967, cu poezie şi reportaje, în “România literară” şi “Luceafărul”.

A fost ziarist la “Orizont” (Râmnicu Vâlcea, 1975), “Scânteia tineretului” (redactor-şef adjunct), “Suplimentul literar-artistic al ‘Scânteii tineretului’” (1986-1989) şi “Tineretul liber” (ziar înfiinţat la 22 decembrie 1989).

De altfel, publicat volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri şi pamflete jurnalistice. Încă din 1979 era membru al Uniunii Scriitorilor din România.

La cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie “Nichita Stănescu” (martie 2008), a primit Premiul de Excelenţă “Nichita Stănescu”, oferit de Primăria Municipiului Ploieşti, pentru toate reușitele sale de până acum.

























Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *