Gerul se instalează în România. Meteorologii anunță minime de -15 grade CelsiusCod galben de vânt puternic și informare meteorologică de vreme deosebit de rece și ger. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne anunță la ce ar trebui să ne așteptăm de la vreme în următoarele zile.

Cod galben de vânt


Marți, 18 ianuarie 2022, ANM a emis o alertă tip cod galben de vânt puternic care rămâne în vigoare până la orele 23.00. În intervalul menționat vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h.

Potrivit meteorologilor, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h.

De asemenea, tot marți a intrat în vigoare o informare meteo de vreme deosebit de rece și ger, dimineața și noaptea, asociat cu intensificări ale vântului. Aceste fenomene vor persista până joi, 20 ianuarie, la orele 18.00.

Specialiștii ANM anunță că în acest interval, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade.

Miercuri spre joi, 19/20 ianuarie, temperaturile vor înregistra o scădere în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade.

Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vor fi intensificări ale vântului cu precădere în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri, respectiv 18/19 ianuarie, și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.
Cum va fi vremea în București

În intervalul 18-19 ianuarie 2022, în Capitală cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în primele ore ale intervalului, apoi va slabi treptat în
intensitate.

Temperatura minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Ulterior în intervalul 19-20 ianuarie, vremea se va răci, iar temperatura maximă va fi de 1 grad Celsius, cu minima de -8, -6 grade Celsius.

Pentru ziua de joi, 20 ianuarie, meteorologii anunță că temperatura maximă va fi de 1, 2 grade, iar vântul va sufla slab, până la moderat.


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *