Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Mama băiatului sfâșiat de câine nu-și revine din șoc: „Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii”
Mama copilului, ucis ieri, de câinele familiei nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia. Femeia a mărturisit că patrupezii erau blânzi, până și hoții i-au mângâiat.

Cei doi părinți din Dâmbovița sunt răvășiți de durere. Copilul lor a fost omorât de câinele pe care l-au luat să-i păzească de hoți.
Fiul lor avea șase ani.

Animalul, care l-a mușcat mortal pe minor, este ciobănesc caucazian și este considerat extrem de agresiv. Până acum, animalul de 80 de kilograme a fost blând, însă ieri s-a transformat într-o fiară ucigașă.


„Nu îmi explic de ce Dumnezeu mi-a luat copilaşul. Au venit hoţii peste noi de mai multe ori şi acum câinii au stat în permanenţă deschişi. Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii.

Nu există durere mai mare pentru un părinte decât să-şi piardă copilul.

Băieţelul a mers dimineaţă într-o curte separată, din spatele casei, să stingă lumina într-o anexă. Acolo erau şi câinii familiei, lăsaţi liberi. Printre ei, patru ciobăneşti. Unul dintre ei s-a repezit la băieţel şi l-a apucat de gât.”, a zis printre lacrimi, Raluca Bâzganu- mama copilului.

„Necazul când e să vină pe capul omului… Astea sunt lucruri neprevăzute.”, a adăugat un vecin.

Tatăl micuțului a observat lipsa lui și a mers după el

După 20 de minute, tatăl a observat că băieţelul nu se întoarce în casă şi a mers să vadă ce-i cu el.

„Era în stop cardiorespirator, avea leziuni multiple la nivelul corpului, plăgi profunde la nivelul gâtului. A fost resuscitat, dar, din păcate, fără rezultat.”, a anunțat Corina Corneanu- medic pe ambulanță.

Mama copilului a adăugat: „Sunt îngrozită de ce s-a întâmplat. Noi iubim animalele. Avem inclusiv în casă. Erau doar mari, dar nu s-a întâmplat până acum niciodată nimic. Copilul în permanenţă a fost supravegheat, însă astăzi pur şi simplu aşa s-a întâmplat.”.
Familia din Conţeşti, judeţul Dâmboviţa, are în total 17 câini, dar cei mai mulţi sunt de talie mică. Cei patru ciobăneşti erau luaţi special pentru pază.

„Nişte câini caucazieni care n-au fost declaraţi la poliţie, dar sunt vaccinaţi antirabic. Din patru, nu se ştie care a omorât. El se juca cu câinii până în momentul tragediei.”, a zis Arcadie Rădulescu, medicul veterinar.

Cei doi soți au achiziționat animalele pentru a-i feri de hoți. Acum câinii sunt într-o perioadă de carantinare de 14 zile pentru a vedea dacă au sau nu simptome de turbare. Indiferent de rezultat, proprietarii le-ar fi comunicat celor de la Direcţia Sanitar Veterinară că vor să eutanasieze câinii.

Ciobăneştii caucazieni fac parte din categoria câinilor periculoşi, alături de Rottweiller sau Cane Corso. Dacă nu sunt dresaţi de pui, pot avea reacţii extrem de dure mai târziu.„Sunt nişte câini de pază şi în mare parte agresivitatea lor este dusă la extrem. Trebuie doar o secundă să se întâmple un lucru destul de grav. Nu trebuie provocaţi. Din păcate, foarte multă lume, luându-şi astfel de câini chiar încearcă, între ghilimele, să-i înrăiască cu vecinul, cu cumătrul şi practic dezvoltă această agresivitate fără să fie controlată.”, a zis dresorul Ovidiu Catrinoiu.

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Familia mai are un băieţel de 4 ani şi aşteaptă un alt copil.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *