Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Armata rusă, blocată la intrarea în Kiev. „Principalele căi de atac spre capitală sunt închise”




Armata ucraineană spune că principalele rute ale armatei ruse pentru atacarea Kievului au fost blocate, potrivit CNN.

Forțele armate ale Ucrainei au emis vineri o evaluare optimistă a apărării Kievului, relatează CNN, spunând că cele două căi de acces principale ale Rusiei pentru atacarea capitalei au fost blocate.

După ce a creat două linii de apărare pentru a proteja capitala, armata Ucrainei „lucrează acum la întărirea unei a treia linie de apărare mai îndepărtate”, spun oficialii din armata lui Zelinski.


Forțele ruse, neputincioase în asaltul asupra Kievului

În fața unei campanii de încercuire a capitalei Kiev, înaintea unui posibil asalt final, forțele ruse de pe ambele maluri ale râului Nipro- care împarte orașul de la nord la sud- au fost oprite, potrivit lui Oleksandr Hruzevich, șefului-adjunct al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Forțele ruse au abandonat acțiunile ofensive în jurul punctului Brovary, la nord-est de Kiev, și la Boryspil, la sud-est, a mai spus Hruzevich.

„Până astăzi, inamicul a fost oprit la o distanță de aproape 70 de kilometri extremitatea dreaptă a orașului, ceea ce face imposibilă efectuarea de focuri armate, cu excepția tirului de rachetă.

Pe malul stâng, avansul a fost [de asemenea] oprit. Inamicul bombardează cu cinism infrastructura noastră. [Dar] principalele căi de atac sunt blocate”, a spus el vineri.





Kievul, vulnerabil în fața rachetelor de croazieră

Vorbind despre amenințarea reprezentată de rachetele de croazieră, generalul de brigadă a spus că un sistem de apărare antiaeriană este încă în funcțiune în jurul Kievului, dar a recunoscut că rachetele interceptate deasupra orașului reprezintă încă o amenințare.

O persoană a fost ucisă într-un astfel de incident vineri dimineață în districtul de nord-vest Podilskii, a declarat mai devreme consiliul orașului.

Vineri dimineață, patru rachete de croazieră trase din avioane de război peste Marea Neagră au lovit o fabrică de piese de avioane din orașul din vestul țării, Lvov.

Alte două rachete au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană înainte ca acestea să-și poată atinge ținta.

„Marea Neagră și Belarus sunt două direcții din care inamicul lansează lovituri cu rachete”, a recunoscut Hruzevich.

El a continuat: „A fost dezvoltat un sistem eficient în care rachetele urmează să fie distruse la apropiere. Acum lucrăm la un sistem care va minimiza impactul rachetelor pentru civili”.




Adjunctul Apărării de la Kiev a menționat că o campanie de eliminare a amenințării sabotatorilor din capitală a avut deja ca rezultat eliminarea a peste 100 de persoane.






















Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *