Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Rusia lansează noi acuzații și precizează că România ajută Ucraina în război. Reacția Ministerului Apărării




Rusia acuză din nou România că ajută Ucraina în război, și se referă în special la faptul că ar adăposti avioane de luptă ale statului vecin. În acest sens, Ministerul român al Apărării a reacționat promp, dezmințind toate aceste informații. Mai mult, autoritățile române consideră că rușii speculează cazul avionului ucrainean care a aterizat de urgență în Bacău, pe 24 februarie.

Au trecut deja două săptămâni de la izbucnirea conflictului armat în Ucraina, după ce rușii i-au invadat. În tot acest timp, comunitatea internațională a condamnat ferm acest război, ajutându-i pe ucraineni inclusiv cu tehnică militară, iar Rusiei fiindu-i impuse restricții economice dure. Văzându-se încolțiți, rușii au început să amenințe statele care-i ajută pe ucraineni, în special pe polonezi și români, care au granițe comune cu aceștia. Noi acuzații privinda partea română au fost formulate pe 9 martie.

Rușii acuză că România ajută Ucraina în război


Oficialii ruși au lansat noi acuzații la adresa României, că ar acorda ajutor forțelor aeriene ucrainene, adăpostind avioane ale acestora. Toate aceste informații vin în contextul unor episoade în care aparate de zbor ale Ucrainei au ajuns în România. Este vorba de avionul de luptă care a aterizat forțat în Bacău, în prima zi a invaziei ruse, dar și de 14 elicoptere care au venit la Ghimbav pentru servicii de mentenanță.

Astfel, Ministerul român al Apărării a transmis miercuri seara că pe teritoriul țării noastre „nu se află aeronave militare ucrainene”, așa cum a anunțat anterior Rusia, care speculează, cel mai probabil, exemplul avionului din Ucraina care a solicitat aterizarea de urgență în România în prima zi a invaziei ruse.





Potrivit unui bilanț al armatei ruse, aceștia au distrus de la începutul invaziei în Ucraina 89 de avioane de luptă şi 57 de elicoptere dintr-un total de circa 250 de aparate de acest fel funcţionale (avioane şi elicoptere) deţinute de forţele aeriene ucrainene. Totodată, Ministerul rus al Apărării a mai susţinut că unele avioane militare ucrainene au fost relocate în România şi prin urmare acestea nu participă la lupte.

Reacția Ministerului român al Apărării

În urma acestor acuzații, partea română a intervenit prompt și a negat orice astfel de ajutor oferit Ucrainei. Așadar, în România nu se află niciun avion sau elicopter de luptă ucrainean.

„Cu privire la afirmațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, de miercuri, 9 martie, prin care se acreditează ideea că pe teritoriul României ar fi fost relocate aeronave de luptă ucrainene, care astfel nu iau parte la confruntări, facem următoarele precizări: afirmația este în totalitate falsă. Pe teritoriul României nu se află aeronave militare ucrainene.




Cel mai probabil, se încearcă specularea exemplului aeronavei militare ucrainene Suhoi 27 care a solicitat, în 24 februarie – prima zi a invaziei ilegale a armatei ruse în Ucraina -, aterizarea de urgență în România”, a transmis MApN.

De asemenea, și situația celor 14 elicoptere ucrainene civile, neînarmate, a fost comunicată în mod transparent și oportun. Așadar, în această privință este total greșit ca rușii să acuze România că ajută Ucraina în război.






















Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *