Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Cum se taie cotoarele la varza pentru murat? Rețetă




Cum se taie cotoarele la varza pentru murat? Varza este printre cele mai căutate legume în timpul iernii. Gospodinele o folosesc deseori pentru murat. Iată cum trebuie pusă varza la murat și cum se taie cotoarele corect!

Cum se taie cotoarele la varza pentru murat? Varza murată este unul dintre cele mai delicioase rețete preparate de români.
Aceasta este nelipsită pe mesele noastre, mai ales în sezonul rece!


Rețetă varză murată

Atunci când o alegem, trebuie să ţinem cont ca varza să fie bine coaptă, albă şi cu foi subţiri. Căpăţânile trebuie să fie îndesate, pline, iar frunzele neatacate de insecte.

Saramura se pregăteşte pe cântar, la fiecare 10 litri de apă se adaugă câte 500 g de sare grunjoasă, specială pentru murături. Fiecare varză se taie drept de la cotor, apoi se scobesc înauntru, unde se adaugă sare.

Trebuie să fie aşezate în butoi numai cu cotorul în sus. Tradiţia spune că se pune la murat după ce cade bruma, între Sfântul Dumitru şi Sfântul Andrei. Pentru iarnă, varza se pune la murat în octombrie, de Sfântul Dumitru, pentru a fi gata atunci când se intră în Postul Crăciunului.

Ingrediente

– crenguțe de vișin;




– crenguțe de busuioc uscat;

– crenguțe de mărar uscat/semințe de mărar;

– două gutui;

– hrean;

– verze (atât cât ai nevoie pentru a umple butoiul);

– sare grunjoasă neiodată.

Mod de preparare

În primul rând se spală varză, se îndepărtează primul strat de frunze și se scot cotoarele. Se spală și gutuile, se îndepărtează cotoarele și se taie în patru bucăți.

Pune o lingură de sare în interiorul fiecărei verze. Prima dată se pune în butoi varza, cu cotorul în sus. Adaugă restul ingredientelor, apoi alt rând de verze. După ce ai terminat, toarnă saramura în butoi. Deasupra pune câteva crenguțe de mărar.



Pune botoiul cu varză la loc răcoros și umbros. După a doua zi, trebuie să suflii în butoi cu o țeavă, timp de zece zile. Țeava trebuie să fie suficient de lungă ca să atingă fundul butoiului.



















Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *