Când va ninge în România! Meteorologii ANM au făcut prognoza COMPLETĂ până la sărbătorile de iarnă
Vremea este tot mai schimbătoare în România și nu știm la ce să ne așteptăm de pe o zi pe alta. Cu toții ne dorim acum, însă, să știm ce ne așteaptă la iarnă, având în vedere că nu ne-am bucurat prea mult de zăpadă sezoanele trecute. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț de ultimă oră în acest sens.
Totul despre iarna 2022-2023
Specialiștii ANM au anunțat care sunt zonele din Europa care pot avea condiții severe în iarna 2022-2023. Astfel, aflăm de la meteorologi dacă vom avea parte de zăpezi și viscol ca odinioară iarna aceasta sau iubitorii de vreme bună se vor bucura și acum de o iarnă blândă.
Experții de la AccuWeather au spus că toată iarna ne vom confrunta cu „La Niña”, adică un fenomen oceanic și atmosferic care este omologul rece. În primă instanță, după primele verificări, vor fi temperaturi foarte scăzute în centru, nord, nord-vest și nord-est și se vor bucura de o iarnă blândă în sud și sud-est.
Potrivit Florinelei Georgescu, directoarea din cadrul instituției ANM, spune că avertismentul emis de specialiști poate însemna un strat considerabil de zăpadă sau ploi puternice, care pot duce la inundații ce sunt destul de greu de gestionat.
„Aceste semnale sunt oarecum îngrijorătoare. Trebuie să fim atenți pentru că știm ce înseamnă inundațiile iarna. Precipitații, excedente în toată această parte înseamnă o activitate ciclonică mai intensă în Marea Mediterană. Acest lucru noi îl privim în România cu mare atenție dacă nu se combină cu pătrunderile reci dinspre Câmpia Rusă, pentru că atunci avem semnalul unui viscol”, spune meteorologul.
Previziuni exact de iarnă
Florinele spune că ar trebui să ne facem griji pentru ceea ce urmează, pentru că lucrurile sunt extrem de imprevizibile. Directoarea din cadrul instituției ANM precizează că vom afla exact cum stau lucrurile în iarna 2022-2023 abia spre a doua jumătate a lunii noiembrie.
Nu se știe dacă va ninge puternic sau doar vor fi episoade scurte. Înainte de luna Decembrie vom afla cum va fi iarna, dar putem avea surpriza să ningă chiar spre finalul toamnei.
„Pentru noi da, îngrijorător este acest semnal de excedent. Depinde cum anume se va acumula acel excedent, dacă va fi prin precipitații mai bogate, dar așezat așa de-a lungul întregii ierni și atunci nu ar fi o mare problemă. Sau dacă vor fi episoade cu precipitații mai abundente, episoade mai scurte”, a mai spus celebrul meteorolog.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.