Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Vestea cea mare a venit din Ucraina! Anunțul a fost făcut chiar acum: Rusia se pregătește să…
Directorul companiei Energoatom susține că armata rusă se pregăește să renunţe la controlul asupra centralei nucleare nucleare Zaporojie, din Ucraina, pe care au ocupat-o chiar de la începutul războiului.

Directorul companiei Energoatom a declarat, duminică, că observă semne conform cărora trupele ruse s-ar pregăti să renunţe la controlul asupra centralei nucleare Zaporojie, pe care au ocupat-o la începutul lunii martie, în primele zile ale invaziei ruse în Ucraina, relatează Reuters.


Precizăm că Energoatom este o societate în subordinea căreia se află centralele atomoelectrice din Ucraina.

O asemenea decizie ar însemna o schimbare majoră pe frontul din regiunea sudică ucraineană Zaporojie, unde linia de contact dintre trupele ruse şi cele ucrainene a rămas aproape neschimbată în ultimele luni, în timp ce bombardamentele repetate în zona centralei nucleare pentru care cele două tabere se acuză reciproc continuă să provoace temeri asupra riscului unui nou Cernobâl.

Armata rusă se retrage de la Zaporojie?
”În ultimele săptămâni am primit efectiv informaţii despre semne că trupele ruse s-ar putea să se pregătească să plece” de la centrala situată în zona oraşului Energodar, a spus la televiziunea ucraineană Petro Kotin, şeful Energoatom.

”În primul rând, în mass-media ruse sunt foarte multe relatări conform cărora ar fi mai bine să părăsească (centrala) şi să încredinţeze controlul (acesteia către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică – AIEA). Impresia creată este că (ruşii) îşi fac bagajele şi fură tot ce pot”, a adăugat responsabilul ucrainean.

Îngrijorări cu privire la un posibil dezastru nuclear

Directorul AIEA, Rafael Grossi, s-a întâlnit la Istanbul pe 23 noiembrie cu o delegaţie rusă pentru a discuta despre instituirea unei zone de protecţie în jurul centralei, pentru a preveni un posibil dezastru nuclear.

În ziua următoare acestei întâlniri, vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat că o decizie asupra creării unei asemenea zone trebuie luată ”foarte rapid”.Zaporojie este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a anexat ilegal luna trecută, dar pe care le monitorizează doar parțial. Forțele armate ale Rusiei au ocupat centrala încă din luna martie, Zaporojie fiind cea mai mare centrală nucleară din Europa. Aceasta este încă operată de personalul ucrainean.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamentele de la situl centralei, care au avariat clădiri și au amenințat cu un accident nuclear catastrofal.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *