Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Moarte tragică a doi preoți din Suceava. Tată și fiu, au avut aceeași soartă, la 25 de ani distanță
Comunitatea patriarhală din Suceava este în doliu, după ce unul dintre colegii lor s-a stins din viață subit în curtea bisericii în care slujea. Bărbatul a avut aceeași moarte ca a tatălui său, tot preot, care s-a stins din viață acum 25 de ani.

Marți, 29 noiembrie 2022. în jurul orei 13.30, oamenii legii de la Secția Rurală de Poliție din Pojorâta au fost sesizați prin apel la numărul de urgență 112 de către un bărbat din Sadova, că l-a găsit decedat pe preot în curtea Bisericii Sf.


Nicolae din localitate.

Din nefericire, la sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulanță Suceava, s-a constatat că preotul Benedict Cuciureanu era decedat, cel mai probabil din seara anterioară.

Potrivit primelor informații oferite de polițiști, preotul a plecat de acasă de luni seară și s-a dus pe un teren pe care avea depozitate lemne. Alarma a fost dată abia a doua zi pentru că preotul era singur acasă.
Benedict Cuciureanu a fost găsit fără suflare pe un teren al bisericii, pe traseul de unde a luat lemnele cu care se îndrepta spre casa parohială.
Polițiștii iau în calcul scenariul unui ifarct

Oamenii legii nu au identificat urme de agresiune sau alte elemente care să le aducă suspiciuni. Cel mai probabil a fost vorba de un infarct, mai ales că preotul era cunoscut cu afecțiuni cardiace.

Potrivit procedurilor, oamenii legii au deschis un dosar penal și se continuă cercetările.
Necropsia va aduce certitudini privind cauza decesului, transmis jurnaliștii de la monitorulsv.ro.Preotul Benedict Cuciureanu era fiu de preot și slujea chiar în biserica în care a slujit tatăl său, preotul Gheoghe Cuciureanu. Făcea acest lucru de 25 de ani, de când tatăl să s-a stins din viață în mod fulgerător, în dimineața zilei de 21 mai 1997.

„Preotul Gheorghe Cuciureanu mergea la sfânta biserică pentru oficierea slujbei religioase, a căzut la câțiva metri de locuința sa sub un tei secular cu fața spre Sfântul Altar. A făcut infarct. Prezbitera Emilia l-a observat imediat, a ajuns la el, i-a făcut respirație artificială, a anunțat ambulanța care l-a dus la spital, dar nu s-a putut face nimic. După o viață binecuvântată de Dumnezeu cu ani mulți și fapte alese pentru care i s-a acordat gradul de preot iconom stavrofor sufletul preotului Gheorghe Cuciureanu a trecut în veșnicie, la vârsta de 60 de ani”, notează luceafarul.net, citat de monitorulsv.ro.

După 25 de ani, fiul său, Benedict Cuciureanu, a avut o soartă la fel ca cea a tatălui său. A fost găsit mort pe un teren ce aparținea bisericii. Părintele Benedict mai are doi frați și o soră, dar și o fiică stabilită în Cluj.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *