Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Se dau bani de la stat. Veste excelentă pentru 800.000 de români. Majorări-record
Vești excelente pentru o categorie de români. Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2023.

Nu mai puțin de 800.000 de români trăiesc în Germania. Dintre aceștia, mulți sunt părinți, alții așteaptă cu nerăbdare venirea pe lume a unui copil.


Liderii politici din Germania au decis o majorare-record pentru anul 2023 a alocațiilor copiilor. Cuantumul va fi majorat la 250 de euro, ceea ce înseamnă o creștere cu 31 de euro pentru primul copil și al doilea, respectiv cu 25 de euro pentru al treilea. Valoarea sprijinului de stat pentru +4 copii rămâne la același nivel.

În statul german, alocațiile se plătesc pentru toți copii care au până în vârsta de 18 ani, pentru cei care sunt integrați în învățământ, până la vârsta de 25 de ani, respectiv pentru copiii șomeri de până la vârsta de 21 de ani.
Pentru aceste alocații pot aplica părinții angajați legal în Germania de cel puțin șase luni de zile, respectiv cei care conduc propria afacere. De asemenea, pot înainta cereri pentru Kindergeld – alocația pentru copii și lucrătorii detașați.

Conform legislației germane, alocația familială se plătește pentru copiii naturali, copiii adoptați, precum și pentru alți copii care aparțin gospodăriei, adică copiii soțului/soției sau nepoți.

Germania, implicată puternic în conflictul din Ucraina

Între timp, Germania este extrem de implicată în ceea ce privește războiul din Germania. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri seara că statul din inima Europei a decis să transfere sistemul antiaerian Patriot în Ucraina, „decizie care a deveni cu siguranţă istorică”.Președintele Ucrainei a afirmat că generații întregi de ucraineni îi vor mulțumi cancelarului german Scholz pentru această decizie.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *