Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Guvernul va acorda și în 2023 vouchere sociale persoanelor vulnerabile. Plafonul a fost crescut până la 1.700 de lei
Guvernul a decis, joi, acordarea şi pentru anul viitor a ajutorului pentru alimente de 250 de lei la două luni pentru persoanele şi familiile aflate în situaţii de vulnerabilitate, relatează Agerpres.

„Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card şi acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni. Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei”, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.


De asemenea, el a precizat că Guvernul a aprobat măsurile pentru ca tranşa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19-23 decembrie.

Ministrul a indicat că numărul beneficiarilor de carduri pentru alimente este de 2,4 milioane.

„Bugetul măsurii temporare ‘Sprijin pentru România’, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabileşte la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi din fonduri europene nerambursabile”, prevede OUG aprobată de Guvern.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *