Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Adevărul despre amorțeala mâinilor. Ce afecțiuni poți avea și cum scapi de aceste simptome




Este important să fim atenți la sănătatea noastră și să luăm în seamă orice schimbare. Trebuie să ținem cont de semnalele pe care ni le dă organismul și să luăm măsuri când simțim că ceva nu este în regulă.

Cu toții am avut parte cel puțin o dată de amorțeala mâinilor, dar puțini dintre noi știu ce afecțiuni grave ascunde acest simptom.

De ce ne amorțesc mâinile

Amorțeala mâinilor este una dintre cele mai frecvente manifestări ale organismului pe care, însă, o ignorăm. Ni se poate întâmpla de multe ori să simțim ceva ciudat la nivelul membrelor superioare, dar senzația trece repede și renunțăm să ne mai gândim la această problemă.


De cele mai multe ori, nu este vorba despre nimic grav, dar dacă simptomele persistă, nu ar trebui să le ignorăm. Acestea mai sunt însoțite și de senzație de arsură, spasme, sensibilitate la atingere, ceea ce sugerează chiar o problemă. Pentru a scăpa de senzațiile neplăcute, este suficient să întindeți și să masați membrul.

Amorțeala temporară poate fi asociată și cu o poziție nepotrivită. Mușchii din gât sunt suprasolicitați și apare compresia vaselor de sânge și a nervilor. În acel moment este bine să facem câteva exerciții de relaxare, de încălzire și problema ar trebui să treacă.




Amorțeala cronică a mâinilor anunță boli grave
Diabetul este una dintre cele mai întâlnite boli ale acestei perioade. Printre simptomele corespunzătoare se număr și amorțeala membrelor. Aceasta apare mai întâi la picioare și, când boala evoluează, se extinde și la mâini. Aceste senzații dispar după scurt timp, dar episoadele sunt destul de dese.

La persoanele peste 60 de ani, amorțeala la nivelul brațelor și picioarelor poate fi asociată cu spondiloza cervicală. Este un proces normal al îmbătrânirii și astfel de simptome pot apărea tot mai des după o anumită vârstă.

Printre bolile cu simptome precum amorțeala mâinilor se mai numără: sindromul Sjogren, diabet de tip 2, carenţă de vitamina B, leziuni ale măduvei spinării, scleroza multiplă, boala Raynaud, boala Lyme, sindromul Guillan-Bare. Totuși, dacă avem astfel de episoade des ar trebui să ne adresăm unui medic specialist care, în urma investigațiilor, să poată pune un diagnostic clar.





















Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *