Doliu uriaş în Biserica Ortodoxă Română! Unul dintre cei mai iubiţi preoţi a murit, la 62 de ani, după o suferinţă îndelungată
Preotul Mihai Rusu, paroh al Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din localitatea ieşeană Miroslava, a murit la vârsta de 62 de ani.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Preotul Mihai Rusu s-a născut în satul Mădei din comuna Borca, până în iulie 1987 a păstorit parohia Corocăiești din comuna suceveană Verești, ulterior fiind transferat la parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Miroslava, pe care a păstorită-o timp de 35 de ani.

Doliu uriaş în Biserica Ortodoxă Română! Preotul din Miroslava a plecat în veşnicie la 62 de ani

„Cu nemărginită durere în inimi, primarul Dan Niță, viceprimarul Mihaiță-Costel Lisoschi și întregul colectiv al Primăriei Comunei Miroslava deplâng trecerea la cele veșnice a celui care a fost pr. Mihai Rusu, paroh al Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” Miroslava.


Născut în satul Mădei din comuna nemțeană Borca, a absolvit cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, iar ulterior cele ale Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” Iaşi. Pe data de 5 septembrie 1982 a fost hirotonit diacon, iar trei zile mai târziu preot (la Mănăstirea Vorona). Până în iulie 1987 a păstorit parohia Corocăiești din comuna suceveană Verești, ulterior fiind transferat la parohia miroslăveană. Totodată, ca o răsplată pentru strădaniile făcute, a obţinut rangul de iconom stravofor.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite Primăria Comunei Miroslava.

De asemenea, Parohia Miroslava I Iași a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea preotului paroh Mihai Rusu.

„Părintele Rusu Mihai care a slujit parohia noastră 35 de ani a plecat pentru a se ruga în continuare pentru noi alături de Dumnezeu și îngeri !!! Dumnezeu să te ierte Părinte!!!”, transmite Parohia Miroslava I Iași.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *