Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

De ce e bine să pui un vas cu sare sub pat. Elimină un fenomen periculos
Umiditatea este o adevărată problemă pentru multe locuințe: nu este doar cauza unei atmosfere neplăcute, a petelor de mucegai și a mirosurilor neplăcute, ci și a unui mediu nesănătos.

A avea un aer deosebit de umed în casă este de fapt un risc pentru sănătate, deoarece poate declanșa probleme respiratorii precum astmul și rinita sau poate agrava orice simptome de alergie.

Prin urmare, este important să mențineți umiditatea sub control, astfel încât să fie la niveluri care să nu prezinte niciun pericol. Remediul, pe de altă parte, este într-adevăr foarte simplu: un vas cu sare sub pat împotriva umidității, secretul pentru a-ți lua rămas bun definitiv de la această problemă de lungă durată.


Cum să înțelegem dacă avem un nivel optim de umiditate în casă?

Pentru a măsura umiditatea din casă, ai nevoie de un higrometru: este un instrument care identifică cantitatea de vapori de apă prezenți în atmosferă, putând fi achiziționat și la un preț mic din magazinele de electronice sau de pe web.

Cu toate acestea, există câteva semnale pe care le putem surprinde chiar și fără a fi nevoie de un contor precis. Umiditatea din casă provoacă unele efecte care sunt clar vizibile pentru un ochi mai atent, iar dacă problema este subestimată, se pot produce pagube reale.
Unul dintre primele semne de umiditate excesivă este prezența condensului pe ferestre, adică mici picături de apă pe geamul interior care se formează deoarece temperatura din interiorul casei este mult mai ridicată decât cea din exterior, scrie Di Lei.

Un alt indicator de luat în considerare este aerul greu care miroase a mucegai: în unele cazuri, acest miros neplăcut poate proveni chiar de la mobilier sau canapele. Pe de altă parte, petele de mucegai și vopseaua care se desprinde de pe pereți sunt semne de umiditate care a început deja să facă daune în casă.Trucul cu sare grunjoasă sub pat

Pe lângă faptul că este un dezinfectant și anti-miros, sarea grunjoasă este higroscopică și, prin urmare, absoarbe ușor apa. Turnați o cantitate generoasă într-un recipient și poziționați-l sub pat. După 4 sau 5 zile, sarea va fi absorbit o mare parte din vaporii de apă prezenți în aer: de fapt, o vom găsi foarte umedă. În acest moment o putem înlocui pentru a beneficia în continuare de puterea sa de dezumidificare.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *