Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Amenzi și muncă în folosul comunității pentru părinții care nu-și mai trimit copiii la școală. Unde se aplică sancțiunile




Într-un județ din România, părinții care nu își trimit copiii la școală riscă amenzi usturătoare sau muncă în folosul comunității. Iată care sunt sancțiunile și unde se aplică legea.

Abandonul școlar a devenit o problemă din ce în ce mai mare în România, iar pentru a combate acest fenomen îngrijorător, autoritățile sunt în căutarea celor mai eficiente soluții.

În ce județ din țară părinții care nu își trimit copiii la școală riscă să fie amendați?


Amenzi pentru părinții care nu își trimit copiii la școală

Conform unui ordin de ministru, Poliția Locală Craiova va avea dreptul de a-i amenda pe părinții care nu își trimit copiii la școală. Astfel, cei care nu asigură frecvenţa şcolară a elevilor în învăţământul obligatoriu riscă să primească amenzi cuprinse între 100 și 1,000 de lei, însă ar putea fi obligați să lucreze și în folosul comunității, potrivit informațiilor prezentate de gds.ro.

Legea prevede ca învățământul general obligatoriu să fie de 10 clase, ceea ce le dă dreptul autorităților să îi sancționeze pe părinții care, din diferite motive, nu își trimit copiii la școală.



„Părintele sau reprezentantul legal al antepreșcolarului/preșcolarului sau al elevului din învăţământul obligatoriu are obligația de a-l susține pe acesta în activitatea de învățare desfășurata, inclusiv în activitatea de învățare realizată prin intermediul tehnologiei şi al internetului, şi de a colabora cu personalul unității de învăţământ pentru desfășurarea în condiţii optime a acestei activităţi.

Frecventarea învățământului obligatoriu poate înceta la forma cu frecvență la 18 ani. Persoanele care nu au finalizat învăţământul obligatoriu până la această vârstă şi care au depăşit cu mai mult de trei ani vârsta clasei își pot continua studiile, la cerere, şi la forma de învăţământ cu frecvență, cursuri serale sau la forma cu frecvență redusă”, se arată în Regulamentul de Organizare şi Funcționare a Unităților de Învăţământ Preuniversitar (ROFUIP).



Procedura este una foarte simplă. Unitățile de învățământ sunt cele care anunță Poliția Locală atunci când există cazuri de elevi care nu frecventează școala, urmând apoi să fie luate măsuri împotriva acestor persoane.

„Constatarea contravenției şi aplicarea amenzilor contravenționale se realizează de către Poliția Locală, la sesizarea consiliului de administrație al unității de învăţământ. Până la acestă dată, nu s-a primit nicio sesizare în acest sens”, a spus Marina Andronache, şef Serviciu Imagine din cadrul Primăriei Craiova, potrivit sursei citate anterior.

Ce se întâmplă cu elevii care studiază la oraș, dar au domiciliul în alte localități?




Având în vedere că Poliția Locală Craiova nu poate aplica amenzi pentru elevii care studiază în oraș, dar au domiciliul în altă localitate, autoritățile au găsit o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. Mai exact, în situația în care elevii lipsesc nemotivat, unitățile școlare anunță unităţile administrativ- teritoriale (U.A.T) pe raza cărora au domiciliul familiile elevilor care nu mai frecventează cursurile.

Amenzile pe care le pot primi părinții care nu asigură școlarizarea elevului în perioada învățământului obligatoriu sunt cuprinse între 100 lei şi 1.000 lei sau muncă în folosul comunității.
















Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *