Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Monica Pop, despre lupta sa cu cancerul: „Eu supraviețuiesc în urma unui cancer de colon, cu 4 operații pâna acum și… mai urmează”
Monica Pop luptă de peste opt ani cu cancerul și a postat pe Facebook un mesaj de încurajare pentru toți pacienții speriați că această boală este una incurabilă. Ea însăși o supraviețuitoare a acestei maladii, Monica Pop susține că a muncit în tot acest timp și nu de puține ori a mers la lucru a doua zi după externare, atunci când a trecut prin operații grele sau chimioterapie.

Monica Pop, unul dintre cei mai buni medici oftalmologi din România, dezvăluia în urmă cu ceva vreme că este pacient oncologic, dar asta nu a împiedicat-o vreodată să-și facă meseria. A trecut prin patru operații și tratamente grele, însă Monica Pop spune că nu s-a dat bătută și îi sfătuiește pe ceilalți pacienți cu cancer să nu cedeze.


Monica Pop, detalii neștiute despre lupta sa cu cancerul. A făcut multe operații și va mai face

‘Am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare’ etc), în loc de a fi informați corect că e o boala foarte severă, dar tratabilă și nu de puține ori, vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații pâna acum (și… mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc. În afara de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării.

Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și că medicație oncologică! Inclusiv acum!Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc! De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!’ a scris Monica Pop pe Facebook.

Cum a aflat Monica Pop că are cancer

Monica Pop și-a deschis sufletul către oameni și a găsit curajul de a povesti cum a depistat această boală grea și care au fost simptomele cu care s-a confruntat.

Medicul își recunoaște vina, și anume, aceea că inițial nu a dat importanță simptomelor, crezând că este ceva trecător.

„Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…)

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis:„Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva’. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita’, a povestit în urmă cu ceva timp Monica Pop, la Antena 3.

Dupa ce a reusit sa invinga de doua ori cancerul, medicul oftalmolog a ajuns sa cunoasca foarte multe lucruri despre aceasta boala nemiloasa si a povestit ce a facut ca sa treaca mai usor peste boala nemiloasa:

Eu am niste principii, asa cum ati vazut n-am vrut sa stau acasa si am recomandat tuturor bolnavilor, celor care au trecut prin experiente de genul acesta, sa nu stea acasa si sa nu faca nimic, in masura in care pot fizic’.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *