Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Răsturnare de situație în cazul Mădălinei Manole. Un expert profiler susține că poate redeschide ancheta
După 13 ani cazul de sinucidere a Mădălinei Manole revine în actualitate. Un cunoscut profiler, Mihaela Brooks, care lucrează după metodele FBI susține că a descoperit noi probe în acest caz.

Indiciile pe care urmează să le prezinte ar putea da peste cap tot cazul construit de autoritățile române. Mădălina Manole a fost găsită moartă, pe 14 iulie 2010, în propria locuință, iar concluzia autorităților a fost că s-a sinucis.

Mihaela Brooks, profiler care lucrează după metodologia FBI, susține că Mădălina Manole a fost ucisă și că are indicii în acest sens. Ea spune că moartea artistei ar fi fost o crimă bine pusă la punct și că poate răsturna concluziile din dosarul deschis de autoritățile române.


Mădălina Manole a fost găsită moartă, pe 14 iulie 2010, în locuința din Otopeni unde locuia alături de soțul ei, Petru Mircea, și de fiul lor. Ancheta deschisă de autoritățile române a stabilit că a fost vorba despre o sinucidere și că Mădălina Manole a înghițit furadan, o substanță otrăvitoare.

În prezent, după 13 ani, Mihaela Brooks pretinde că există 25 de probe care arată că Mădălina Manole nu s-a sinucis.

„Sunt dovezi că a fost ucisă. Urmează să terminăm cât de curând raportul toxicologic. Nu poate combate nimeni asta, este scris și în raportul de autopsie. Am discutat cu expertul în toxicologie și așteptăm să ne dea raportul cu ștampila pentru a-l putea prezența instanței.

Mihaela Brooks s-a arătat uimită de felul în care vedeta și-ar fi administrat singură furadanul, otrava care a ucis-o. Mai exact, din probele de la fața locului artista nu ar fi putut să ingereze, singură, această substanță.„A fost găsită o singură amprentă a Mădălinei Manole, doar cea a degetului mare. Este imposibil ca Mădălina să fi ținut recipientul cu un singur deget. În stomacul ei s-au găsit 325 de ml de otravă, dar nu s-a luat în calcul otravă ajunsă în alte părți ale organismului. Mădălina a putut să meargă, să facă câțiva pași și apoi otravă i-a fost fatală. Cantitatea de otravă a fost atât de mare încât ar fi putut ucide patru elefanți”, a explicat profilerul.

Suspiciuni în legătură cu moartea Mădălinei Manole

Potrivit spuselor sale, Mădălina Manole putea fi salvată, dacă ar fi fost intubată corect, iar otrava s-ar fi eliminat rapid.

„Asistenta medicală care a venit la fața locului și a resuscitat-o timp de 55 de minute a dat o declarație în care a spus că i-a ridicat capul Mădălinei și a constat că avea o lovitura la cap. Apoi a intubat-o și i-a oferit prim ajutor. Tu, ca soră medicală, nu ai voie să lași intubația să se ducă până în esofag. I-am aratat pe video că tubul se oprește în epiglotă.„Dupa ce a intubat-o, a urmat resuscitarea. Dacă Mădălina înghițea otravă, pe mănușile asistentei medicale ar fi trebuit să se găsească urme de otravă si nu s-au găsit. În raportul de autopsie scrie că această substanță nu iese la spălat. I s-a introdus pe gât această substanță, dar și prin alte mijloace”, a mai spus Mihaela Brooks.

Experta susține că există o serie de contradicții între raportul întocmit de asistenta medicală și alte probe. Iar acest lucru ridică suspiciuni în legătură cu cee ace s-a întâmplat la momentul respectiv.

„Asistenta medicală scrie în raport că în momentul în care a dezintubat-o pe Mădălina, a început să i se scurgă pe nas și gură o substanță mirositoare încât ei și șoferului le venea amețeală de cât de puternică era. Aceasta are o nuanță roz și un miros îngrozitor. Pe tricoul asistentei nu există nicio urmă. Pupilele ți se dilată dacă ai ingerat aceasta substanță. S-au făcut studii pe animale și așa reacționau toate. Mădălina avea pupilele dilatate”, a mai afirmat Mihaela Brooks, conform Fanatik.
În urmă cu un an, expertul indica 23 de probe

În urmă cu un an, Mihaela Brooks susținea aceeași teorie, la Antena 3, pomenind de 23 de probe care ar indica faptul că Mădălina Manole ar fi fost ucisă. Între timp, profilerul care susține că lucrează după metode FBI a mai descoperit două indicii.

La momentul respectiv, Mihaela Brooks era mult mai sigură că este vorba despre o crimă și susținea că aceste concluzii, au fost confirmate de toți experții internaționali.

„Nu numai că sunt foarte sigură, dar concluzia mea a fost confirmată de absolut toţi experţii internaţionali, în toate domeniile din medicină legală, toxicologie, şi aşa mai departe. Mai recent, spre marea mea bucurie, experţii români pe care îi aduc în toxicologie şimedicină legală, chiar interpretarea urmelor la faţa locului, au început să îmi dea dreptate şi spun că, nu numai că sunt mari semne de întrebare, dar unii dintre ei deja au confirmat că a fost omor”, spunea Mihaela Brooks pentru Antena 3.Cazul Mădălinei Manole prezentat în India
Mai mult, spunea că a prezentat cazul și în India unde cei cu care a discutat s-au arătat foarte interesați.

Pe 3 iulie (2022 – n. red.) am fost invitată în India, de guvernul indian să prezint acest caz și cazul mezzosopranei (Maria Macsim Nicoară – n. red.), la 500 de experți din toate domeniile din India, de o agenție și pot să fac dovadă la asta. Au fost foarte interesați de aceste două cazuri, pentru că le numesc unice în lume. Mi s-a adresat o întrebare extraordinară: Care a fost elementul la fața locului care ţie ți-a dat de înțeles că ea de fapt nu s-a sinucis, din punct de vedere psihologic.

Ne referim la SMS, și răspunsul meu a fost acesta: În SMS scrie: nu mai mă suport fizic. La locul faptei, dacă urmăriți întreaga casă, peste tot erau fotografiile ei. Fotografii în dormitor, pe hol, tablouri mari, nu doar fotografii mici. Cineva care nu se suportă fizic din niciun punct de vedere, nu se vede peste tot în casă”, spunea Mihaela Brooks, la vremea respectivă.

Ea punea sub semnul îndoielii ancheta autorităților române.

„Nu mai spun că ancheta nu a fost făcută propriu-zis şi a creat un precedent pentru alte cazuri. Dacă acest caz de renume nu a fost rezolvat, şi eu pot să omor pe careva şi să nu se rezolve”, a mai spus Mihaela Brooks în urmă cu un an.


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *