Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Tânăr de 28 de ani, mort după anestezie. Prietenii sunt şocaţi, Valeriu trebuia să fie operat la cot
Un tânăr cercetător din Suceava a murit la doar câteva zile după o partidă de fotbal cu prietenii. Valeriu s-a accidentat la cot şi a murit pe masa de operaţie a Spitalului din Vatra Dornei, după ce doctorii i-au făcut anestezie generală. El avea vârsta de 28 de ani, iar luna viitoare trebuia să-şi susţină doctoratul.

Medicii spun că n-au mai întâlnit un asemenea caz

Pe 8 martie, Valeriu Stoilov a mers să se relaxeze cu prietenii la o partidă de fotbal cu prietenii, fără să bănuiască nicio secundă că această distracţie avea să-i aducă moartea. În timpul meciului, tânărul s-a rănit destul de rău la cot, iar cum durerea a persistat şi în zilele următoare, a mers la spital pentru o investigaţie.

În urma radiografiei, medicii i-au recomandat lui Valeriu să se opereze, iar tânărul şi-a pus toată încrederea în aceştia. Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr. Cristian Rusu, a declarat că Valeriu Stoilov a fost internat luni, 13 martie, și programat pentru intervenția chirurgicală pentru data de miercuri, 15 martie.


“S-au făcut toate analizele și investigațiile preoperatorii, totul era în regulă, pacientul nu avea nici o suferință anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, inițial reversibil”, a spus medicul Rusu, citat de Monitorul de Suceava.

Valeriu fusese diagnosticat cu fractură de olecran (cot) și programat pentru operație cu anestezie generală, o intervenţie relativ simplă, care n-ar fi trebuit să ducă la tragedia care avea să urmeze. Filmul evenimentelor s-a derulat atât de rapid, încât prietenii tânărului sunt încă în stare de şoc.

După ce a intrat prima oară în stop cardiorespirator, imediat după anestezia generală, medicii l-au resuscitat pe Valeriu, iar acesta și-a revenit. La scurt timp tânărul a intrat însă din nou în stop cardiorespirator. Acesta a fost resuscitat o oră și jumătate, dar acesta din păcate n-a mai răspuns la manevre.Medicii din Vatra Dornei bănuiesc că a fost vorba despre un bronhospasm peste care s-a suprapus stopul cardiorespirator, o situație foarte rar întâlnită. Directorul Cristian Rusu a declarat că anestezistul este un medic cu experiență de 40 de ani, care i-a declarat că niciodată nu a mai avut astfel de caz.

“Nici eu n-am avut o astfel de situație, în 20 de ani de când sunt medic chirurg”, a precizat directorul medical al spitalului din Vatra Dornei. Un răspuns mai exact despre ce s-a întâmplat cu pacientul pe masa de operație va oferi în cursul zilei de joi Medicina Legală, după necropsie.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *