Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

La 99 de ani, continuă să MUNCEASCĂ în fiecare zi în grădină. „Nu pot să stau, trebuie să fac ceva”
Doamna Maria este o bătrână de 99 de ani din județul Vaslui care oricând poate servi drept exemplu pentru generațiile mai tinere.

La aproape un secol de viață, femeia nu stă nici acum degeaba. Obișnuită cu munca pe câmp o viață întreagă, doamna Maria spune că nu poate să stea fără să muncească.

Ea a fost vizitată de o asociație de voluntari și a povestit cum a trebuit să aibă grijă singură de cei trei copii după ce a rămas văduvă.


„Sunt născută în 1924. Ei mă mai ceartă, dar eu nu pot să stau în casă. Trebuie să fac treabă. Dacă pot să fac, de ce să nu fac?!”, spune doamna Maria.

„Mai mult prin rele am trecut”
Bătrâna spune că a trecut și prin momente bune, dar și prin unele mai puțin bune de-a lungul vieții. Din păcate, însă, spune ea, momentele rele au fost mult mai numeroase.

„Vă spun pe cuvânt, cât am muncit nu am observat cum a trecut de repede, dar a trecut. Am trecut și prin rele și prin bune, dar mai mult prin rele am trecut. Ca să rămâi vădană și fără pensie, fără salariu, fără nimic. La Colectiv am muncit zi și noapte. Am cosit egal cu bărbații, la brazdă. Am secerat cu securea, noaptea. Am putut, n-am putut, m-am expus și am făcut”, povestește ea.Cu toate că a trecut prin multe momente de cumpănă, doamna Maria spune că cel mai greu moment din viața sa a fost moartea soțului, potrivit realitatea.net.

„Cel mai greu a fost monetul când mi-a luat Dumnezeu perechea. Am avut un bărbat foarte gospodar, muncitor, harnic. Era pentru toți, era sufletist,” a mai spus bătrâna.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *