Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Motivul pentru care două mirese NU AU VOIE să se întâlnească în ziua nunții. Puțini români știu de ce
Majoritatea românilor știu că nu este bine ca două mirese să se intersecteze în ziua nunții lor. Tradiția este una foarte veche și, în ciuda acestui lucru, mulți nu știu motivul pentru care proaspetele soții ar trebui să evite întâlnirea cu alte mirese.

Din bătrâni s-au transmis numeroase obiceiuri populare de care tinerii căsătoriţi ţin cont pentru a avea parte de o viață de familie fericită.

Nimeni nu ştie cât de mult rost au, însă oamenii le respectă cu sfinţenie, pentru că “aşa trebuie, aşa am pomenit”.


Un obicei cu o deosebită importanţă este legat de aruncatul boabelor de orez şi grâu.

Deşi, în prezent, acest lucru se practică doar la starea civilă, bătrânii spun că ar trebui păstrat şi la biserică, deoarece are o deosebită importanţă.

„Tinerii de astăzi înlocuiesc boabele de grâu şi de orez cu confetti, ceea ce e un lucru rău. Şi asta pentru că, atât grâul, cât şi orezul semnifică fecunditatea aruncată peste trupurile mirilor şi viaţa îmbelşugată ce îi aşteaptă.

De asemenea, uralele şi muzica lăutarului nu sunt nici ele lipsite de semnificaţie. Zgomotul este menit de a alunga spiritele rele ce vin în ziua nunţii pentru a le lua din darurile divine ale cuplului”, spun specialiştii în Etnografie şi Folclor de la Muzeul Dunării din Călăraşi.Să nu se întâlnească două mirese!

Sunt numeroase superstiții românești despre căsătorii sau mirese, de exemplu, se crede că dacă lumânarea de cununie se rupe în timpul nunţii, unul dintre miri va muri curând.Astfel, se spune că, dacă două mirese nu trebuie să se întâlnească în aceeaşi zi, căci una dintre ele va muri negreşit.

Există multe alte superstiții, iar toate acestea sunt împărţite în două mari categorii, mai precis, ce este bine şi ce nu este bine să se întâmple în timpul nunţii, potrivit Adevărul.ro.

Alte superstiții legate de nunți
Semne bune

1. Să întâlneşti o pisica neagră sau un coşar în ziua în care te căsătoreşti.

2. Să ieşi din casă cu dreptul, să se arunce cu orez în miri dupa ieşirea din primarie / biserică etc.

3. Aduce noroc să plângi la nuntă.

4. Dacă se sparge ceva de sticla e de bine, se spune că s-a spart ghinionul.

5. Dacă îţi iese în faţă cineva cu o găleată plină cu apă înseamnă că o să ai o viaţă plină.6. Dacă în ziua nunţii plouă, se zice că vei avea o viaţă îmbelşugată.

7. Pentru noroc se leagă pantofi de maşina cuplului căsătorit.

8. Dacă eşti călcat pe picior în biserică vei fi toata viaţa sub papuc.

Semne rele

1. Miresele nu trebuie să poarte perle (nici bijuterii, nici pe rochie).

2. Nu e bine să faci poză îmbrăcată mireasă înainte de nuntă.

3. Nu e bine să te întorci din drum ca să te uiţi în oglindă.

4. Nu e bine să-ţi cadă voalul din cap.

5. Nu e bine să vezi o altă mireasă.

6. Nu e bine ca doi fraţi să se căsătorească în acelaşi an.

7. Daca scapi verigheta pe jos, este semn de ghinion.

8. E interzis să arăţi rochia de mireasa viitorului soţ.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *