Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Vouchere Sociale 2023: Data la care intră pe card banii pentru tranșa a doua
Când vor fi încărcate cardurile sociale 2023 cu banii pentru tranșa a doua? Perioada în care vor ajunge banii pentru alimente și mese calde.

Vouchere Sociale 2023. Tranșa a doua în valoare de 250 de lei va fi virată în perioada 10-13 aprilie, astfel încât banii destinați achiziționării de alimente și mese calde să ajungă la beneficiarii cardurilor sociale înainte de Paște.

Tranșa a doua aferentă voucherelor sociale 2023 va fi virată în perioada 10-13 aprilie 2023, potrivit unui memorandum privind stabilirea unor măsuri de acordare a sprijinului social pentru persoane vulnerabile care va fi analizat miercuri, 22 martie, în ședință de Guvern, scrie dcbusiness.ro.


„În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestuia, cu modificările și completările ulterioare, voucherele sociale „Sprijin pentru România” sunt în valoare de 250 lei și se acordă o dată la 2 luni, în baza listelor beneficiarilor eligibili transmise de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Până în prezent, au fost acordate 5 tranșe de sprijin.

Pentru plata tranșei VI de acordare a sprijinului material, se vor iniția demersuri către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice în vederea urgentării transmiterii listelor cu beneficiarii eligibili până la data de 31 martie 2023, astfel încât plățile să poate fi efectuate în perioada 10- 13 aprilie 2023” se arată în textul documentului.Vouchere sociale 2023. Cine primește bani pentru alimente și mese calde?

Românii care beneficiază de vouchere sociale 2023 pentru alimente și mese calde, acordate prin programul „Sprijin pentru România” sunt următorii:

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023;– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Pachete cu 24 de kilograme de alimente, distribuite în aprilie
Pachetele cu 24 de kilograme de alimente 2023 vor fi distribuite românilor din categoriile vulnerabile în luna aprilie, potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) Marcel Boloș.

În luna aprilie 2023, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va începe distribuția celei de‑a VI‑a tranșe de pachete cu alimente în cadrul proiectului „ Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare” , finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Pachetele vor ajunge la 1.188.852 beneficiari. Pachetele cântăresc 24 de kilograme și conțin alimente în valoare de aproximativ 300 de lei.

Cine beneficiază de pachete cu alimente în 2023

– Familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat;

– Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

– Persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *