Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Politica

Cadastrul gratuit se extinde rapid în România
În România, Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) oferă servicii de cadastru și intabulare gratuită în mii de localități din țară, conform anunțului făcut de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, aproape 65% dintre localitățile din țară beneficiază de lucrări de cadastru gratuit.

PNCCF urmărește cadastrarea tuturor terenurilor și clădirilor din România până în 2023. Programul a fost inițiat la sfârșitul anului 2015 și se concentrează pe cadastarea gratuită a tuturor imobilelor care nu sunt înregistrate în evidențele oficiale.

Progresul PNCCF


Conform unui comunicat recent al ANCPI, până la sfârșitul lui 2021, lucrările de cadastrare au fost finalizate în 127 dintre cele 3.181 de localități care trebuie să beneficieze de cadastrare. De asemenea, lucrările de înregistrare sistematică au fost finalizate în 29 de localități, acoperind o suprafață de 1.033.612,97 de hectare.

ANCPI a mai anunțat că lucrările de înregistrare sistematică sunt în desfășurare în 1.998 de localități, ceea ce înseamnă că 62,8% dintre localitățile vizate de program sunt în proces de cadastrare.

Obiectivele PNCCF

PNCCF are ca obiectiv principal creșterea gradului de transparență și siguranță a tranzacțiilor imobiliare, prin furnizarea de informații exacte și actualizate cu privire la proprietățile imobiliare din România. În plus, programul urmărește și eliminarea birocrației din procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare.Prin oferirea de servicii de cadastru și intabulare gratuită, programul PNCCF își propune să ajute proprietarii de imobile să își înregistreze proprietățile în evidențele oficiale, eliminând astfel riscul de a pierde proprietatea. De asemenea, proprietarii vor fi protejați împotriva eventualelor procese de litigiu, reducând astfel costurile asociate cu astfel de situații.

PNCCF este un program ambițios care va aduce beneficii semnificative proprietarilor de imobile din România. Prin oferirea de servicii de cadastru și intabulare gratuite, programul va crește gradul de siguranță și transparență a tranzacțiilor imobiliare, eliminând astfel riscul de pierdere a proprietății și reducând costurile asociate cu procesele de litigiu.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *