Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

A murit Iulia Marin. Jurnalista avea doar 32 de ani
Jurnalista Iulia Marin a murit la doar 32 de ani. Lucra în presă de 11 ani și se ocupa de investigație și sfera politică. Ea a fost găsită fără suflare marți, în apartamentul din București în care locuia cu chirie. Medicii legiști urmează să identifice cauzele decesului.

A murit jurnalista Iulia Marin

Iulia Marin lucra în presă de 11 ani și a colaborat, de-a lungul timpului, cu mai multe publicații din România. De aproximativ 3 ani, făcea parte din echipa Libertatea, unde a acoperit subiecte legate de pandemie, dar și legate de războiul din Ucraina.

Debutul ei în presă a avut loc în anul 2011, la publicația Adevărul. A trecut apoi la PressOne, după care la Recorder, Gândul, iar din martie 2020 lucra la Libertatea. Într-un interviu pentru IQAds, acordat în urmă cu ceva timp, Iulia Marin recunoștea că se confruntă cu depresia, dar și cu sindromul impostorului, potrivit Playtech.


„Am ajuns în punctul în care îmi e rușine să mai vorbesc despre depresie sau să o invoc, în punctul în care nu mai înțeleg ce e în neregulă de nu mai pot funcționa. “Ca înainte”, îmi șoptește creierul meu. Sau măcar ca într-o zi oarecare, dintr-un trecut care se tot îndepărtează. Am ajuns să urăsc însuși termenul de “depresie”. Îl reneg adesea, mă mint singură, ascult muzică, fac orice ca să schimb această stare. Și ea nu se schimbă decât foarte rar.”, scria Iulia Marin pe Facebook, pe 10 aprilie.

Mesajul transmis de foștii ei colegi

Foștii colegi de la Libertatea i-au dedicat un articol Iuliei Marin, în care au relatat despre cele mai importante activități ale sale din presă, dar și despre curajul de a vorbi deschis despre problemele psihologice cu care se confrunta în ultimii ani.„Iulia Marin s-a luptat în ultimii patru ani cu probleme de sănătate mintală, cu diagnostice severe, despre care a ales să vorbească deschis, inclusiv despre tulburarea bipolară. A scris constant despre bolile psihice pe pagina ei de Facebook. Aici, Iulia avea un alt dialog cu publicul ei, în afara celui de ziar, informativ. A scris despre sănătatea mintală și pe blogul său, „În terapie”. Nu s-a rușinat să recunoască dificultatea unei vieți tot timpul încercate. A ținut jurnale publice chiar și din zilele, săptămânile, în care a fost internată la spitalul de psihiatrie.”, scrie Libertatea.

În cei 11 ani de presă, Iulia Marin a acoperit subiecte de politică internă și externă, de la protestele din Georgia până la mitingurile electorale din țară. A descoperit cine a fost femeia în rochie albastră, luată pe sus de mineri în martie 1990. În pandemie, a investigat achizițiile publice și vaccinările peste rând, iar anul trecut a acoperit tema războiului din Ucraina.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6325814027439485&set=a.481386068549006&type=3

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *