Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Trucul cu sticla din plastic care te scapă de mucegaiul din casă. Sigur nu-l știai
Trucul cu sticla din plastic care te scapă de mucegaiul din casă. Sigur nu-l știai. Iată ce pași trebuie să urmezi!

Trucul cu sticla din plastic care te scapă de mucegaiul din casă

Iată un truc simplu și eficient pe care sigur nu îl știai! O sticlă de plastic te poate ajuta la prevenirea apariției mucegaiului în casă. Acest truc se bazează pe faptul că mucegaiul are nevoie de umiditate pentru a crește și se poate dezvolta în zonele cu umiditate ridicată sau în apropierea sursei de apă.

Iată pașii pentru a utiliza acest truc cu sticla de plastic:


1. Luați o sticlă de plastic cu capac și tăiați partea superioară a sticlei cu o foarfecă sau cu un cuțit ascuțit;
2. Turnați puțin bicarbonat de sodiu în partea de jos a sticlei;
3. Adăugați puțină oțet alb în sticlă. Oțetul va reacționa cu bicarbonatul de sodiu și va începe să facă spumă;
4. Așezați partea superioară a sticlei invers în partea inferioară a sticlei, astfel încât gura sticlei să fie îndreptată în jos;
5. Asigurați-vă că partea superioară a sticlei este ușor susținută, astfel încât să nu se prăbușească în interiorul sticlei;
6. Puneți sticla de plastic într-un loc unde mucegaiul are tendința să crească sau unde aveți probleme cu umiditatea;
7. La câteva zile distanță, scoateți capacul sticlei și clătiți sticla cu apă caldă și săpun. Apoi, refaceți soluția cu bicarbonat de sodiu și oțet.Această metodă funcționează prin absorbția umidității din aer în sticlă, iar soluția de bicarbonat de sodiu și oțet poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute și prevenirea creșterii mucegaiului. În plus, este o alternativă ecologică la utilizarea de dezinfectanți chimici.

De ce apare mucegaiul în casă
Mucegaiul apare în casă atunci când există umiditate ridicată, temperaturi moderate și o sursă de hrană, cum ar fi resturi alimentare sau materiale organice. Acesta se dezvoltă în mod obișnuit în locuri cu o cantitate mare de umiditate, cum ar fi băile, bucătăriile, subsolurile și spațiile cu probleme de ventilare.

Mucegaiul crește și se extinde prin sporii, care sunt transportați prin aer și se dezvoltă în zonele umede. În condiții de umiditate ridicată, sporii se pot dezvolta rapid, formând pete verzi, negre sau alte culori pe suprafețe cum ar fi pereții, tavanul, podelele sau chiar pe mobilier.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *