Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Masacrul de la şcoala din Belgrad, plănuit de elevul de 14 ani timp de o lună. Avea o „listă neagră” a victimelor




Masacru la o şcoală din Belgrad. Elevul de clasa a VII-a care a ucis, miercuri, opt copii şi un paznic la şcoala din Belgrad unde învăţa îşi planificase atacul cu o lună înainte, făcuse o listă cu potenţiale victime şi a sunat chiar el la poliţie să anunţe nenorocirea. Totul a durat în jur de cinci minute, timp în care elevul a tras în jur de 20 de focuri de armă. El a fost găsit şi arestat în curtea şcolii, au anunţat autorităţile într-o conferinţă de presă, relatează cotidianul Blic.

Atacul a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 8, la şcoala elementară „Vladislav Ribnikar” din cartierul Vračar, o zonă selectă din Belgrad, unde se află mai multe ambasade şi muzee. Băiatul de 14 ani a venit la şcoală cu pistolul tatălui său şi a deschis focul. Opt copii şi un agent de securitate au fost ucişi, iar şase elevi şi un profesor al şcolii respective au fost răniţi şi sunt în prezent spitalizaţi.


Cine e autorul atacului armat de la şcoala din Belgrad. „Lista neagră” a victimelor

Minorul de 14 ani a sunat apoi la poliţie la ora 08:42 şi a spus că şi-a ucis colegii. El a fost găsit şi arestat în curtea instituţiei. Veselin Milić, şeful Poliţiei din Belgrad, a anunţat că băiatul se numeşte Kosta Kecmanović.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri după-amiază, autorităţile au anunţat că băiatul şi-a planificat atacul cu o lună înainte. Asupra sa a fost găsită o listă cu numele copiilor pe care plănuia să îi ucidă, hârtia fiind arătată public de şeful poliţiei.



Mărturii cutremurătoare după masacru

La conferinţa de presă, ministrul Sănătăţii, Danica Grujičić, care este de profesie medic, a vorbit cu greutate, copleşită de emoţie, cu vocea tremurând şi ochii plini de lacrimi. Ea a anunţat că unul dintre răniţi, o fată, care a fost împuşcată în cap, este în stare critică şi a subliniat că este nevoie acum de mult sprijin psihologic pentru supravieţuitori, martori, părinţi.



Ministrul Educaţiei, Marko Ružić, a anunţat că a fost luată decizia de a declara trei zile de doliu, între 5 şi 7 mai, relatează news.ro. Cursurile au fost anulate în toate şcolile din Belgrad miercuri după-amiază, iar joi dimineaţă vor începe cu un minut de reculegere.

Institutul de Transfuzie Sanguină a invitat toţi donatorii voluntari care au grupa de sânge zero negativ să doneze sânge, necesar pentru operaţia copiilor răniţi în masacru.



















Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: Paypal







Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.




\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *