Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Ministerul Apărării vrea să angajeze peste 4.000 de soldaţi profesionişti. Cât este solda
Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că demarează o campanie de angajare a soldaţilor profesionişti pentru structura de forţe a Armatei României.

Potrivit unui comunicat al MApN, la nivelul structurii de forţe a Armatei României se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti.

Astfel, arată sursa citată, în perioada 2 mai – 16 iunie, candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate îşi au domiciliul.


Calendarul de recrutare şi selecţie a candidaţilor este următorul:

* înscrierea: 2 mai – 16 iunie;

* evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice, interviul: 22 mai – 23 iunie;

* examinarea medicală: 6 – 30 iunie;

* termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile:

– www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro– www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

Soldaţii (şi gradaţii) profesionişti (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar şi îndeplinesc funcţii de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare.

SGP pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri, spune MApN, care adaugă că SGP participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi a infrastructurii de instruire şi pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare.„Alături de ceilalţi militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării. De asemenea, sunt chemaţi în orice situaţie care afectează desfăşurarea normală a vieţii (calamităţi, dezastre naturale sau tehnologice etc.)”, se precizează în comunicat.

SGP constituie principala sursă de formare a subofiţerilor în activitate şi pot fi selecţionaţi la programele de formare a maiştrilor militari în activitate, precum şi în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învăţământul superior sau la cursul de formare a ofiţerilor în activitate, mai arată Ministerul Apărării.

Cât se câștigă la MAPN
Guvernul României a aprobat în ședința din 11 ianuarie, o hotărâre privind actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare, potrivit unui comunicat transmis de MApN.

Actualizarea se va face proporțional cu evoluția salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Soldele de grad/salariul gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare nu au mai fost actualizate din anul 2018.Astfel, impactul asupra veniturilor personalului vizat se va situa între 227 lei pentru gradul de soldat și 442 lei pentru gradul de general, după cum urmează:

– Soldat: de la 273 la 500 lei;
– Fruntaș: de la 286 la 525 lei;
– Caporal: de la 300 la 565 lei;
– Maistru militar cls. a V-a/Sergent: de la 326 la 600 lei;
– Maistru militar cls. a IV-a/Sergent major: de la 340 la 625 lei;
– Maistru militar cls. a III-a/Plutonier: de la 354 la 650 lei;
– Maistru militar cls. a II-a/Plutonier major: de la 368 la 675 lei;
– Maistru militar cls. I/Plutonier adjutant: de la 381 la 700 lei;
– Maistru militar principal/Plutonier adjutant principal: de la 395 la 725 lei;
– Sublocotenent/Aspirant: de la 409 la 750 lei;
– Locotenent: de la 421 la 775 lei;
– Căpitan: de la 435 la 800 lei;
– Maior/locotenent-comandor: de la 449 la 825 lei;
– Locotenent-colonel/căpitan-comandor: de la 463 la 850 lei;
– Colonel/comandor: de la 490 la 900 lei;
– General de brigadă/general de flotilă aeriană/contraamiral de flotilă: de la 504 la 925 lei;
– General-maior/contraamiral: de la 516 la 950 lei;
– General-locotenent/viceamiral: de la 530 la 975 lei;
– General/amiral: de la 558 la 1000 lei.


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *