Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Cât costă căpșunile românești în 2023?
Primele kilograme de căpșuni românești din anul 2023 au apărut pe piețe, iar prețul acestora ajunge să depășească prețul unui kilogram de carne.

Românii au așteptat ca gustoasele căpșuni românești să apară pe piețele din românia, însă nu se așteptau ca prețul acestora să fie unul atât de mare.

Iată cât costă căpșunile românești în 2023?

Căpșunile românești au fost așteptate încă de anul trecut, însă nimeni nu a fost pregătit pentru prețurile piperate la care sunt vândute în piață. Un kilogram de căpșuni românești, costă mai mult decât cele din import, dar și mai mult decât un kilogram de carne de porc.


În acest moment, căpșunile românești din piețe se găsesc la 35 de lei, însă tot se află în preferințele cumpărătorilor, datorită gustului dulce și specific, ce le lipsește căpșunilor achiziționate din import. Prețul căpșunilor românești din piețe a explodat după ce prețurile energiei a crescut, iar aceste cheltuieli se observă în prețul de la tarabe.

„Anul acesta prețul va fi exact ca și anul trecut, 30-35 de lei.
Eu zic că prețul este rezonabil pentru început de sezon pentru că, ulterior, prețul va scădea. Producția este foarte bună. Avem foarte multe fructe, foarte multe flori. Plantele arată foarte bine”, a precizat un producător, potrivit impact.ro .

Rețetă de pandișpan cu căpșuni românești

*550 de grame de căpșuni
*4 ouă mari
*100 de grame zahăr
*50 ml ulei
*175 de grame de făină
*coajă rasă de lămâie
*un praf bun de sare
*un plic zahăr vanilatMod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să îl facem este să curățăm foarte bine căpșunile românești, urmând să le tăiem codițele, după care le tăiem în bucățele mici. În acest moment putem începe pregătirea aluatului, iar pentru acest pas avem nevoie să batem albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, după care trebuie să adăugăm zahărul și vanilia, până când spuma a devenit lucioasă.

Următorul ingredient ce trebuie adăugat sunt gălbenușurile, după care amestecăm până compoziția se omogenizează. La final se pun uleiul, coaja de lămâie și făina și se amestecă cu o paletă de silicon, cu mișcări fine, de jos în sus. Va trebui să tapăm o tavă cu hârtie de copt, după care turnăm compoziția și o nivelăm. Urmează să așezăm căpșunile pe compoziție, după care tava se pune în cuptor preîncălzit la 170 de grade pentru 30 de minute.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *