Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Lumea medicală este în doliu, s-a stins din viaţă unul dintre marii chirurgi ai României
Medicul chirurg Dan Aurelian Duminică, fostul director al Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, s-a stins din viață.

Medicul chirurg Dan Aurelian Duminică s-a stins din viata. „La mijloc de lună Mai 2023, a plecat în eternitate o personalitate marcantă a orașului Tg. Cărbunești și a lumii medicale gorjene, omul ce a scris o pagină importantă în istoria medicii și memoria concitadinilor săi, doctorul Dan Aurelian Duminică.

El a fost deopotrivă soț, tată, medic și om, apreciat de comunitatea profesională și socială în care s-a integrat dinamic încă de la venirea sa în Tg Cărbunești ca medic la secția de Chirurgie a Spitalului din localitate, fapt ce i-a permis să fie numit medic șef al secției de chirurgie și medic director al Spitalului“, a transmis fostul asistent medical Victor Gh. Banța.


Acesta a prezentat și realizările care se leagă de numele lui Dan Aurelian Duminică: „A înaintat documentația pentru construirea unui nou spital la Tg.Cărbunești cu dispensar policlinic integrat , prilej cu care ne-au vizitat doi miniștri ai sănătății . Construirea obiectivului a fost demarată în timpul mandatului de director al doctorului Dan Aurelian Duminică și a fost finalizat, parţial , în timpul mandatului de director al lui Constantin Târziu , care i-a succedat. «Parţiala» pentru că după ridicarea clădirii dispensarului policlinic, proiectul nu a mai fost continuat rămânând neobiectivată latura dinspre Nord-Est , destinată noului spital.A condus unitatea medicală din Tg.Cărbunești, profesionist ca un om adevărat stăpânind arta dialogului cu intelocutorii fapt ce l-a făcut stimat, apreciat și respectat de către colaboratori , colegi, oameni din toate sferele sociale iar plecarea lui din viață este percepută ca o pierdere pentru comunitate și pentru lumea medicală urmând ca istoria medicinii să îi păstrează memoria pentru eternitate ca reală sursă de inspirație pentru cei care se vor încumeta a o scrie“, se arată în mesajul omagiu scris de fostul asistent Victor Gh. Banța, citat de gorjonline.ro.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *