Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Cum sa scapi de gandacul de Colorado din cartofi. Metode naturale de inlaturare a acestuia
Combaterea gândacului de Colorado, un dăunător periculos pentru grădinari, necesită luarea de măsuri urgente pentru a proteja recolta de cartofi și alte legume.

Aceste insecte se hrănesc cu partea moale a frunzelor, consumând totul cu excepția venelor. Preferă în mod special plantele de cartofi, dar nu ezită să se hrănească și cu frunzele de roșii, vinete, ardei gras și alte culturi.

Deteriorarea lăstarilor poate duce la pierderea aproape totală a recoltelor, de aceea lupta împotriva acestui dăunător trebuie să înceapă cât mai devreme. În această privință, insectele trebuie eliminate în toate etapele de dezvoltare – ouă, larve, adulți.


Există metode populare prin care puteți reduce numărul de gândaci de cartofi. Acestea sunt ideale pentru locuitorii de la țară care nu doresc să utilizeze substanțe chimice în grădină. Astfel de remedii sunt ușor de utilizat, sigure pentru oameni, legume și animalele de companie.

Colectarea manuală

Puteți simplu să strângeți gândacii cu mâna într-o găleată, fiind atenți și la ouăle pe care le pot depune. Îndepărtați frunza în întregime. Dacă utilizați substanțe chimice, acestea vor îndepărta gândacii pentru o perioadă scurtă de timp, până când ouăle vor ecloza.

Puteți stropi cartofii cu următoarea combinație făcută din produse pe care le aveți acasă:

Radeți un săpun de casă pe o răzătoare și amestecați-l cu apă caldă. Lăsați produsul să se amestece bine timp de câteva ore și stropiți frunzele o dată pe săptămână până când gândacii dispar.Combinați 100 g de sodă, 100 ml de oțet și 10 litri de apă. Pulverizați plantele cu această combinație.

Fierbeți o soluție formată din 1 kg de tulpini și frunze de rostopască în 10 litri de apă.
Măcinați 200 g de usturoi într-o găleată cu apă și pulverizați răsadurile.

Puneți 200 g de tutun uscat într-o găleată cu apă și lăsați-le să macereze timp de 2 zile. Tratați plantele cu infuzia obținută.

Amestecați 1 kg de frunze de nuc cu 10 litri de apă clocotită, lăsați-le timp de o săptămână și apoi pulverizați frunzele cartofilor.

Este recomandat să stropiți plantele dimineața sau seara, când dăunătorii nu sunt foarte activi și substanțele pot acționa eficient.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *