Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

O femeie din Târgu Neamț a ajuns la Terapie Intensivă după ce soțul i-a făcut operație de cezariană acasă
O femeie, în vârstă de 34 de ani, din Târgu Neamț, a fost la un pas de moarte, după ce a ales să nască la domiciliu și să fie operată de soțul ei și de soacră, cu instrumentar cumpărat de pe internet.

Cazul vine la câteva zile după ce o altă femeie, din Piatra Neamț, de 42 de ani, a murit după ce a născut acasă, asistată de o moașă’ găsită pe Facebook.

Femeia era la a cincea sarcină și, după ce soțul ei i-a făcut cezariană și a scos copilul, a suferit o hemoragie puternică și bărbatul a fost nevoit să sune la Ambulanță. Medicii au găsit-o conștientă, dar cu hemoragie masivă. Acum este internată la Terapie Intensivă.


Echipajul medical a găsit la domiciliul femeii un bisturiu, pansamente sterile, pense și alte ustensile medicale necesare unei intervenții chirurgicale. Familia le cumpărase de pe internet special pentru operația de cezariană.

O plagă în zona perineală care a fost, din declaraţiile pacientei, executată de către soţ, care s-au pregătit din timp făcând comandă de pe internet de tot ce au nevoie pentru a executa procedura de cezariană la domiciliu. Pacienta cu soţul, de la început au premeditat, spunând că sunt pregătiţi pentru că au lucrat în străinătate ca asistenţi medicali’, a declarat Alexandru Pătraşcu, managerul Spitalului din Târgu Neamţ, potrivit știrileprotv.ro.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la nașterile fără asistență medicală, la domiciliu.„Riscurile se referă la cele de tip infecțios, de tip hemoragic, riscuri asocaiate prematurității, insuficiența respiratorie a nou-născutului și, practic, în aceste situații, prognosticul este unul sumbru și poate fi fatal în final. Paciente neinformate, nedispensarizate, care nu înțeleg riscurile. Se informează din surse nesigure, de pe Internet și în această situație avem de-a face cu un prognostic nefavorabil materno-fetal’ – a explicat Dr. Alexandru Baroș, medic primar obstetrică ginecologie SUUB, pentru aceeași sursă.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *