Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Te-ai drogat sau ai consumat alcool si ești prins la volan ? Rămâi fără permis 10 ani si ți se confiscă mașina.
Guvernul are în vedere modificarea legislației și pedepsirea exemplară a celor prinși conducând băuți sau drogați, și toate astea după tragedia din stașiunea 2 Mai, când tânărul șofer de doar 19 ani, având un cocktail de cel putin 6 substanțe interzise, sub influența cărora a ucis 2 tineri. Cu toate acestea, semnalele tragediilor care au urmat au apărut de mai multă vreme, însă autoritățile nu le-au luat în serios.


Astfel, cei care vor fi prinși la volan băuți sau drogați nu vor mai putea conduce un autoturism timp de 10 ani. De asemenea, autovehiculul folosit în momentul comiterii infracțiunii ar putea fi confiscat de poliție.

Marcel Ciolacu a declarat: ”Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii.”Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, pregătește o serie de măsuri dure pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Printre ele se numără confiscarea mașinilor conduse de șoferi care au consumat alcool sau droguri.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu merge și mai departe cu propunerile, acesta propune confiscarea mașinii celor care transportă droguri. De asemenea, cei care urmează să obțină sau să-și reînnoiască permisul de conducere ar urma să fie testați anti-drog, la fel și cei care au rămas fără permis în urma consumului de stupefiante.O altă propunere este mărirea termenului pentru restituirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat ca urmare a consumului de alcool și droguri.

Rămâne de văzut dacă aceste măsuri chiar vor fi introduse în lege sau vor fi “doar intenții frumoase”.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *