Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Milionarul Călin Donca ar fi fost arestat din cauza unei foste iubite: “Pentru că nu i-am dat o mașină a zis că-mi trimite greutăţi”
Milionarul Călin Donca este arestat pentru 30 de zile, iar problemele cu care se confruntă acum s-ar putea datora unei foste iubite care i-a promis răzbunare când s-au despărțit. Călin Donca și alte patru persoane ar fi adus statului un prejudiciu în valoare de 4 milioane de lei. Acesta este acuzat și de faptul că ar fi delapidat mai multe societăți și ar fi înșelat mai multe persoane în afacerea cu criptomonede.


Călin Donca se numără printre cei mai bogați 500 de români și îi învață și pe fanii lui de pe rețelele de socializare să se îmbogățească. Procurorii DNA au verificat, însă, afacerile tânărului din Brașov și Călin Donca a fost arestat 30 de zile pentru delapidare, evaziune și înșelăciune cu criptomonedă.

O fostă iubită, în spatele arestării lui Călin Donca
Cu ceva timp în urmă, într-un podcast, Călin Donca a dezvăluit că o fostă iubită i-a cerut o mașină, iar el a refuzat să o ofere, susținând că aceasta i-a făcut promisiuni de răzbunare.„Ne-am despărţit, ne-am certat şi mi-a cerut o maşină. Şi pentru că nu i-am dat din 3 maşini, cât aveam, şi ei una, a zis că-mi trimite greutăţi’, a spus milionarul din Brașov într-un podcast.

Afaceristul deține un parc auto a cărui valoare depășește 2 milioane de euro, parc auto în care se regăsesc mașini de colecție, de la Ferrari până la Rolls-Royce. Printre mașinile confiscate de procurori se află și un Lamborghini.„Nu există nicio plângere penală la dosar, nicio declaraţie prin care să fie reclamată vreo faptă de înşelăciune. Din punctul nostru de vedere se urmăreşte tocmai provocarea unei avalanşe de plângeri penale astfel încât companiile să fie decapitalizate, investitorii să intre în panică’, este declarația făcută de avocatul lui Călin Donca.

De ce a fost arestat milionarul Călin Donca
Călin Donca avea afaceri în domeniul energiei și în agricultură, ceea ce i-a adus venituri foarte mari, fiind în top 500 cei mai bogați români. Conform anchetatorilor, împreună cu mai multe persoane apropiate, ar fi pus pe picioare un proiect economic.
Împreună cu apropiaţii lui ar fi inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investită în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare investitorii.

De pe urma acestei scheme, au obținut aproximativ 700.000 de dolari, potrivit Antena 3. Una dintre infracţiunile de care este acuzat este că a folosit acte false să scoată dintr-o firmă peste 1,7 milioane de dolari. Iar cu o parte din aceşti bani şi-a cumpărat bunuri de lux.„A fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru cei trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Toţi au contestat măsura dispusă’, a precizat Tribunalul Brașov.

Luni, după 19 percheziții la sediile firmelor acestuia, acasă la el și la alți membrii ai grupării pe care este suspectat că ar fi condus-o, patru persoane au fost reținute – Călin Donca, soția sa, contabila și o prietenă. Doar partenera de viață a scăpat fără propunere de arestare, motivul fiind că este mamă a cinci copii și, totodată, singura care poate avea grijă de ei.


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *