Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

A fost deschis „mormântul diavolului”. Unde se află locul de veci al șefului mafiei siciliene
Șeful mafiei siciliene Matteo Messina Denaro a murit, luni, într-un spital din Italia, iar înmormântarea sa a avut loc în cimitirul din Castelvetrano, în apropiere de Palermo.

Matteo Messina Denaro, cunoscut și sub numele de „Diavolul” sau „Diabolicul” a fost înmormântat în cavoul familiei sale. Locul de odihnă al șefului mafiei siciliene a fost dezvăluit.

Matteo Messina Denaro a fost condamnat pentru unele dintre cele mai odioase crime comise de gangsterii sicilieni și a murit, luni, la spitalul din L’Aquila, din cauza unui cancer la colon.


Medicii au declarat că mafiotul se afla în comă de vineri. Responsabil pentru moartea a cel puțin 50 de persoane, Messina Denaro a fost înmormântat într-un cimitir din Castelvetrano, la sud de Palermo, în cavoul familiei sale, conform Mirror.

Considerat de anchetatori ca fiind unul dintre cei mai influenți oameni ai mafiei siciliene, Denaro s-a ascuns în ultimii ani de viață în vestul Siciliei.

Nevoia de a se trata de cancer de colon a dus la capturarea sa în data de 16 ianuarie 2023. Anchetatorii au fost pe urmele sale în tot acest timp și au descoperit că mafiotul făcea chimioterapie, dar se prezenta cu un pseudonim atunci când mergea la spital.

În timp ce era fugar, a fost judecat în absență și condamnat pentru zeci de crime, inclusiv pentru că a ajutat la planificarea a două atentate cu bombă din 1992, în urma cărora au fost uciși cei mai importanți procurori antimafia din Italia, Giovanni Falcone și Paolo Borsellino. Procurorii au sperat în zadar că acesta va colabora cu autoritățile. Potrivit presei italiene, Messina Denaro a spus clar după ce a fost capturat că nu va vorbi.După ce a fost arestat, Messina Denaro a ajuns în detenție la închisoarea de maximă securitate din L’Aquila, un oraș din zona munților Apenini centrali din Italia, unde a continuat să facă chimioterapie.

În ultimele săptămâni de viață, după ce a suferit două intervenții chirurgicale și în condițiile în care starea sa se înrăutățea, a fost transferat în secția de închisoare a spitalului, unde a murit.

Când Messina Denaro a fost arestat, procurorul șef din Palermo, Maurizio De Lucia, a declarat: „L-am capturat pe ultimul dintre autorii masacrului”.Înmormântare sub măsuri de securitate intense

Messina Denaro, supranumit „ultimul naș” al celebrei bande Cosa Nostra, a fost înmormântat în cimitirul orașului său natal, Castelvetrano, în Sicilia.

Înmormântarea a fost urmărită îndeaproape de polițiști. Fiica mafiotului, Lorenza Alagna, în vârstă de 27 de ani, pe care a cunoscut-o doar după ce a fost arestat, a fost văzută stând pe scaunul din dreapta a mașinii funebre în care se afla sicriul cu trupul neînsuflețit al mafiotului.
Celelalte rude ale sale, inclusiv surorile sale – Bice și Giovanna – și fratele său – Salvatore – au venit la cimitir.

Întreaga procesiune a avut loc sub atenta supraveghere a poliției. În mod normal, înmormântările șefilor mafiei sunt interzise, dar ceremonia acestuia a fost mică și a fost permisă în condiții stricte de securitate.
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *