Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

IAURT GRECESC FĂCUT ACASĂ
IAURT GRECESC FĂCUT ACASĂ

Ingrediente:

1 litru de lapte integral
100 ml de smântână lichidă (35% grăsime)
125 ml de iaurt natural


Preparare:

Toarnă 1 litru de lapte integral și 100 ml de smântână lichidă într-o oală. Încălzește foarte încet la o temperatură blândă până când atinge 80°C, ceea ce va dura aproximativ 30 sau 40 de minute.
Este important să folosești un termometru pentru a controla corespunzător temperatura laptelui.
Odată ce termometrul indică temperatura dorită, scoate oala de pe foc și așteaptă să se răcească la 37°C sau 40°C.
Când amestecul atinge această temperatură (și nu înainte, deoarece o temperatură mai mare ar putea dezactiva bacteriile de fermentare), adaugă 125 g de iaurt natural standard, care poate fi făcut în casă sau cumpărat din magazin. Nu trebuie să fie grecesc. Acest iaurt va acționa ca un ferment. Amestecă bine.Acoperă amestecul cu o pânză de brânză sau un material de bumbac, și poți plasa un capac deasupra pentru a-l fixa.
Lăsați amestecul să fermenteze într-un loc cald, cum ar fi un cuptor oprit și închis pentru a menține căldura reziduală a amestecului, sau la temperatura camerei dacă este cald și fără curenți de aer, timp de 8 ore.
În acest timp, bacteriile iaurtului vor acționa, și amestecul se va întări.
După 8 ore, sau chiar mai puțin în funcție de temperatură, vei vedea că amestecul s-a întărit.
La acest punct, amestecă bine amestecul cu o spatulă, apoi procedează la scurgerea lui.
Pentru a face acest lucru, plasează o strecurătoare peste un bol și acoperă strecurătoarea cu o pânză de brânză din bumbac.Toarnă iaurtul în strecurătoare și lasă-l să se scurgă timp de aproximativ 30 de minute.
După acest timp, iaurtul va avea o textură foarte cremoasă. Dacă îl preferi și mai cremos, poți să-l lași să se scurgă mai mult timp.
Zerul obținut în timpul scurgerii poate fi păstrat într-o sticlă pentru utilizare ulterioară. Este ideal pentru adăugarea în clătite, pâine sau un tort.
Transferă iaurtul scurs într-un bol și păstrează-l în frigider pentru a se răci complet înainte de servire sau utilizare.
La acest punct, îl poți transfera și în recipiente individuale.
Odată răcit, iaurtul este gata de consum.
Poate fi păstrat și servit ca atare, într-un bol, sau în recipiente individuale, după preferință sau cum este mai convenabil.
Iaurtul se păstrează până la o săptămână acoperit și depozitat în frigider.Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
\x\vb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *