Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Şantaj interlop: cum sunt escrocaţi de Corduneni oameni de afaceri nevinovaţiUnul dintre fraţii Corduneanu, Bogdănel (foto), cel care pare a fi şeful „diviziei de şantaje“ a familiei, a fost trimis în judecată de procurori. Detaliile din actul de acuzare sunt de-a dreptul terifiante. Bogdănel Corduneanu ar fi ameninţat cu moartea un om de afaceri din oraş după ce i-ar fi plăsmuit acestuia o pretinsă datorie. În anumite medii din Iaşi, se ştie că asta este o practică veche a interlopilor pentru a obţine bani: pretind un fel de „taxe de protecţie“ pentru a-i lăsa în pace pe anumiţi oameni de afaceri. „Ziarul de Iaşi“ a obţinut unele din mesajele ataşate la acest exploziv dosar.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a finalizat în timp record ancheta deschisă împotriva unuia dintre cei mai influenţi membri ai clanului Corduneanu.

Bogdan, fratele lui Costel Corduneanu, a fost trimis în judecată alături de un amic de-al său, Ştefan Iacob, amândoi fiind acuzaţi că ar fi şantajat un ieşean ce are afaceri în domeniul maşinilor second-hand.Împrumut sau datorie?

Potrivit rechizitoriului obţinut de „Ziarul de Iaşi“, povestea acestui dosar a început în iulie 2019, atunci când Liviu I. şi Bogdan Corduneanu, care sunt prieteni din copilărie, s-au întâlnit într-o benzinărie din Iaşi.

Interlopul i-ar fi cerut la acea întâlnire un împrumut de 20.000 de lei, Liviu I. spunând că îi va da „când va dispune de o sumă atât de mare“.

„După câteva zile de la momentul întâlnirii, persoana vătămată a început să fie contactată în mod repetat, de către numitul Corduneanu Bogdan, de pe diferite numere de telefon, acesta solici­tându-i să se întâlnească“, se arată în rechizitoriu.
Procurorii susţin că promisiunea oferirii împrumutului s-a transformat uşor într-o datorie şi că Bogdan Corduneanu ar fi început să îşi ameninţe amicul. Din acest motiv, la un moment dat Liviu I. ar fi început să îl evite pe interlop şi nu i-a mai răspuns la telefon.

„Văzând că numitul Corduneanu Bogdan mă suna des, la 4-5 zile, nu îi mai răspundeam la telefon, iar acesta îmi spunea la telefon atunci când îi răspundeam că nu e bine să nu-i răspund, că mă bagă în portbagaj, că mă poate găsi oriunde în acest oraş să-mi facă rău. Dintr-o promisiune de a-l ajuta cu un împrumut de 20.000 de lei, am devenit dator în ochii lui Bogdan Corduneanu cu această sumă“, a declarat Liviu I.Potrivit rechizitoriului, printre mesajele primite de acesta se numără şi următoarele: „Să vezi ce răngi în cap îţi dau eu cât de curând, văd că o dai numai în vrăjeală“, „Ştiu că umbli cu un moşneag“, „O să te caut eu să îţi dau nişte cuţite cât de curând“.

Acesta s-a întâlnit cu Corduneanu pe 28 octombrie, la o pizzerie din Moldova Mall. Interlopul era însoţit de Cristian Pavel şi Bogdan Iacob. Cei trei l-au ameninţat cu moartea pe Liviu I. şi i-au dat termen până în acea seară să îi dea banii, dar şi maşina personală marca Mercedes.Bogdan Corduneanu a motivat că, în baza promisiunii primite de la Liviu I., a împrumutat bani de la fraţii săi şi că trebuia să îi returneze.

S-a salvat cu 112

După acea întâlnire, disperat, omul de afaceri a sunat la 112 şi a anunţat că este şantajat de unul dintre fraţii Corduneanu. Bogdan Corduneanu şi Bogdan Iacob au fost ulterior reţinuţi şi, în final, plasaţi în arest la domiciliu.


Zilele trecute, amândoi au fost eliberaţi fără a fi puşi măcar sub control judiciar. Decizia a rămas definitivă.

„Acuzaţiile cuprinse în rechizitoriu nu sunt susţinute de probe. Este vorba despre o neînţelegere între prieteni vechi, care a fost interpretată ca fiind o infracţiune. Sunt convins că, la finalul procesului, instanţa de judecată va lua decizia corectă şi va dispune achitarea clientului meu“, a spus Răzvan Huţanu, avocatul lui Corduneanu şi Iacob.

Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *