Tragedia Colectiv: Despăgubiri de peste 50 de milioane de euro și peste 50 de milioane de lei, acordate victimelor și familiilor lorJudecătorii au calculat daune de peste 50 de milioane de euro și peste 50 de milioane de lei pe care inculpații condamnați în primă instanță în dosarul Colectiv le au de plătit victimelor incendiului și rudelor lor. Decizia nu este definitivă.
O parte din bani reprezintă cheltuieli de spitalizare, atât în țară, cât și în străinătate, cât și transportul arșilor. Cea mai mare parte a despăgubirilor merge către familiile victimelor incendiului de la Colectiv. Judecătorii au stabilit că inculpații vor plăti în solidar sume cuprinse între 50.000 și 500.000 de euro daune morale pentru membrii familiilor victimelor.Sume importante reprezintă daune materiale pe care trebuie să le primească rudele arșilor. De asemenea, instanța a calculat sumele care au fost cheltuite cu transportul și spitalizarea victimelor, atât în țară, cât și în străinătate, precum și cheltuieli de judecată. Despăgubirile trebuie plătite de cei 13 condamnați, în solidar cu Sectorul 4 (unitatea administrativ-teritorială) și Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta „Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov.
În dosar, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, iar cei trei patroni ai clubului Colectiv la 11 ani şi 8 luni fiecare.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.Anastasescu George Alin – 11 ani si 8 luni inchisoare

Mincu Costin – 11 ani si 8 luni inchisoare

Gancea Paul-Cătălin – 11 ani si 8 luni inchisoare

Iofciu Aurelia – 8 ani inchisoare

Ganea Luminiţa Larisa – 7 ani inchisoare

Moţoc Sandra Ramona – 3 ani inchisoareCea mai mare tragedie colectivă din România ultimelor decenii s-a produs în toamna anului 2015. Un club improvizat într-o fostă fabrică din Bucureşti a luat foc din cauza artificiilor aprinse în timpul unui concert rock. Scânteile au atins buretele folosit la antifonare, care nu era tratat să reziste la foc. 153 de secunde a durat incendiul, suficient cât unii spectatori să moară pe loc, alţii să se calce în picioare spre ieşirea subdimensionată şi să fie grav afectaţi de flăcări şi fum.


Procurorii au cerut, cumulat, pentru cei 13 inculpaţi, 160 de ani de închisoare. Până la 15 ani de închisoare pentru fostul primar Cristian Popescu-Piedone şi cei doi pompieri care au controlat clubul, 14 ani pentru patroana firmei de artificii şi câte 12 ani pentru cei trei administratori ai clubului.

Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *