Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

ULTIMA ORA! Se schimba varsta de pensionare. Proiectul a primit vot decisiv în parlament!Vârsta de pensionare va suferi modificări majore și pentru bărbați și pentru femei. Proiectul de lege a fost adoptat în unanimitate de Camera Deputaților. Așadar, vârsta standard de pensionare va fi redusă, atenție, cu 4 luni de zile, pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite. Concret, proiectul de lege amendează dispoziţii ale Legii 263/2010, propunându-se acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă.
Vârsta de pensionare va suferi modificări majore și pentru bărbați și pentru femei
Aceasta a fost stabilită la patru luni și reducerea vârstei standard de pensionare se va face începând cu primul an de stagiu de cotizare realizat în aceste condiţii. Practic, pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite sau în condiţii speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiţii normale.De remarcat că până acum legea prevedea să se acorde trei luni de zile pentru fiecare an muncit în condiții deosebite. Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD. Prin aceste modificări se doreşte o rezolvare a problematicii actuale privind condiţiile grele, deosebite de muncă. Munca desfăşurată în astfel de condiţii impune şi obligă la un efort sporit şi un grad de pericol profesional suplimentar, au explicat iniţiatorii, aceştia menţionând salariaţii din Complexul Energetic Oltenia.Proiectul a primit vot decisiv în parlament!

De altfel, sindicaliștii acestei companii au luat foc după ce un angajat a murit acasă în somn. Conform unor surse din anchetă, soția bărbatului a precizat că acesta avea probleme cardiace, pentru care i s-a prescris un tratament, pe care însă refuza să-l urmeze. „Poate acest om nu murea, poate se ducea și se trata. Stătea liniștit acasă, nu mai primea stresul care e aici. A murit de inimă, dacă a murit în somn, dacă era acasă poate stătea liniștit, se ducea la o stațiune, cu familia și nu murea.


Puteam să evităm acest lucru dacă proiectul era adoptat și era redusă vârsta de pensionare. Putem să evităm cu mulți oameni. Cât mai avem de trăit, vrem să stăm acolo acasă, ca pensionarii, să avem grijă de nepoți. Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe șantierul lui? Suntem bolnavi”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, potrivit fanatik.ro


Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *