Caracatița cerșetoriei. Inculpații în dosarul traficului de copii din Țăndărei au fost achitațiCazul traficului de copii din Țăndărei din 2010, prezentat în reportajele emisiunii ”România, te iubesc!”, s-a terminat luni, cu achitarea definitivă a tuturor celor care au fost acuzați.

Verdictul a fost dat de Curtea de Apel Târgu Mureș, după 9 ani prin instanțele românești.

În emisiunile difuzate până acum, ”România, te iubesc” a prezentat caracatiţa cerşetoriei, dar şi neputinţa statului român în faţa imaginii dezastruoase pe care conaţionali de-ai noştri ne-o fac, precum şi eşecul autorităţilor judiciare în combaterea reţelelor transfrontaliere.
Corespondentul Pro TV Cosmin Savu, care a realizat aceste reportaje, a comentat pe Facebook această situație:

”În primăvară am făcut un reportaj despre rețeaua de trafic din Țăndărei, considerate cea mai mare rețea de trafic de ființe umane din Europa. Astăzi, toți cei 25 de inculpați au fost achitați definitiv de Curtea de apel Târgu Mureș.9 ani a stat dosarul prin instanțele românești, s-au schimbat încadrările juridice, s-au prescris faptele. O bătaie de joc! La 30 de ani de la schimbarea regimului avem un stat defect. Rău!”

În februarie 2019, la Tribunalul din Miercurea Ciuc, 25 de de indivizi consideraţi traficanţi de copii din oraşul Ţandărei au fost achitaţi în prima instanţă.
loading…
loading…
Pentru multe din încadrările făcute de anchetatori faptele s-au prescris. Dosarul, lucrat împreună cu poliţia britanică a fost târât 9 ani în instanţele româneşti.

După ce dosarul a ajuns la Curtea de apel Târgu Mureş. DIICOT a făcut recurs, dar incupații au fost achitați definitiv.

Povestea scandaloasă a traficanților de copii din Țăndărei

În 8 aprilie 2010, a avut loc una dintre cele mai importante operațiuni polițienești desfășurate pe teritoriul țării noastre. În palatele din Țăndărei au loc descinderi în ceea ce s-a numit “Operațiunea Europa”. Au fost vizate 34 de locuințe, s-au făcut arestări, confiscări de valută și mari cantități de aur.

26 de persoane au fost trimise în judecată de DIICOT pentru aderare la grup infracțional organizat, dar și trafic de minori, evaziune fiscală, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pentru că aproape toți erau deținători de puști și pistoale.
Unul dintre inculpați a decedat, iar restul au stat câteva luni în arest preventiv. Pentru arme, au apărut autorizații în timpul procesului care s-a întins pe 9 ani de zile.

Cazul privea traficarea a 181 de copii în Marea Britanie, unde erau folosiți la cerșetorie și furturi.

Rețeaua nu funcționa doar în Marea Britanie. Dimpotrivă, anchetatorii au urmărit fluxuri financiare din mai multe țări, mai ales Italia și Spania, acolo unde cerșetoria și-a găsit un loc propice.

În România, însă, dosarul a funcționat prost: judecătorul l-a întors la DIICOT pentru refacerea rechizitoriului și abia ulterior a fost retrimis în instanță.

Între timp, s-au schimbat Codurile Penale, au intervenit decizii ale CCR și legislația penală în România s-a relaxat. Există însă și alte suspiciuni.

Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *