Rugăciunea pe care este bine să o spui azi în Ajun de BoboteazăDuminică, 5 ianuarie, este Ajunul Bobotezei, iar creștinii ortodocși de pretutindeni se pregătesc pentru a lua Agheasma Mare, în ziua de Bobotează. Este bine ca în această zi să se țină post și să se rostească rugăciunea de mai jos, pentru pregătirea trupului și a sufletului.

Rugăciunea pe care este bine să o spui în Ajun de Bobotează
Boboteaza este una dintre cele mai sarbători românești, iar creștinii o țin cu sfințenie. În ajun, se ține post și se spun rugăciuni atât pentru cei vii cât și pentru cei morți. Este bine să mergi la biserică și să aprinzi lumânări pentru toți cei ai casei, dar și pentru cei din familie care nu mai sunt printre noi.

Iată o rugăciune puternică pe care este bine să o rostești în Ajun de Bobotează:‘Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, Unule născut din Tatăl mai înainte de toti vecii, Lumină din Lumină, care luminezi toate, care nestricat Te-ai întrupat din Preasfânta Fecioară Maria și ai venit în lumea aceasta pentru mântuirea noastră. Pentru aceasta Te-ai afundat în apele Iordanului, ai deschis cerul cel închis de Adam şi Duhul Sfânt a venit peste Tine ca un porumbel.
loading…
loading…
Tu ai luminat şi ai îndumnezeit firea noastră şi Dumnezeiescul Tău Părinte Ti-a vestit bunăvoirea Sa, pentru că ai implinit voia Lui şi ca un om ai primit păcatele şi prin junghiere Te-ai gătit, după cum Tu Însuţi ai grăit: Pentru aceasta Mă iubeşte Tatăl, pentru că Eu Îmi pun sufletul, ca iarăsi să-L primesc’ şi, astfel, în această prealuminată zi, Tu, Doamne, ai pus începutul mântuirii noastre. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin”.
Tine-ti familia si prietenii informati!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *