România a fost votată drept una din cele mai sigure țări din lume / Care este topul celor mai periculoase orașe de pe mapamondCluj-Napoca se află pe locul al 13-lea într-un top al orașelor cu cele mai mici rate de infracționalitate realizat de baza de date globală Numebo, scrie Mediafax. România este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume.
Topul infracționalității (Crime Index) a avut în vedere 374 de orașe din întreaga lume, evaluate în funcție de numărul de crime, furturi de mașini, tâlhării și hoți de buzunare.Clujul s-a situat pe locul al 13-lea din coada clasamentului, cu un indice al infracționalității de 19,69, fiind orașul românesc considerat cel mai sigur din acest punct de vedere. În top au mai fost incluse orașele românești Brașov, pe locul 30 din coada clasamentului, Timișoara (36), Iași (62) și București (63), cu un indice al infracționalității de 27,4.
loading…
loading…
Cel mai sigur oraș din lume este Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, cu un indice de 11,33, potrivit topului realizat de baza de date globală Numebo. Topul 5 al celor mai sigure orașe din lume este completat de Doha, din Qatar, Taipei, din Taiwan, Quebec, din Canada, și Zurich, Elveția.
Chișinău, capitala Republicii Moldova, se află pe locul 205, Moscova, pe 169, iar Budapesta, pe 133.

Cel mai periculos oraș din lume este considerat Caracas, din Venezuela, cu un indice al infracționalității de 84,90, iar topul 5 este completat de Port Moresby, Papua Noua Guinee (83,58), Pietermaritzburg, Africa de Sud (81,99), Pretoria, Africa de Sud (81,63), și Durban, Africa de Sud (80,72).Topul a fost realizat pe baza opiniilor a 80.514 persoane din 5.542 de orașe.

Un indice sub 20 este asociat unui nivel de infracționalitate foarte scăzut, cel cuprins între 20 și 40, scăzut, cel între 40 și 60, moderat, cel între 60 și 80, înalt, iar cel de peste 80, foarte ridicat.


Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *