Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Postul Pastelui 2020. Cand incepe cel mai lung post de peste an si ce trebuie sa stie toti credinciosii. Ce sa faci si ce nu sa faciDuminica, 23 februarie 2020, este lasata secului de carne (Duminica Infricosatoarei Judecati). Timp de inca o saptamana, crestinii mai au voie sa consume branza si lactate. Peste o saptamana, duminica 1 martie 2019, este lasata secului de branza (Duminica Izgonirii lui Adam din Rai).
Postul Pastelui 2020. Dezlegari la peste. Spre deosebire de Postul Craciunului care este mai bland si are multe dezlegari la peste, Postul Pastelui este mult mai aspru. Zilele in care se da dezlegare la peste sunt 25 martie (Buna Vestire) si duminica, 12 aprilie (Intrarea Domnului in Ierusalim – Floriile).Mai mult, in Saptamana Mare se mananca numai seara, paine si se bea apa. Iar in Vinerea Mare se tine post negru.

Postul Pastelui 2020 – Ce sa faci si ce sa nu faci

In postul Pastelui nu se consuma carne sau lactate. De asemenea, credinciosii trebuie sa-ti tina in frau gandurile necurate si poftele. Nu este bine sa faci petreceri, fapte rele sau sa vorbesti de rau pe cineva.
loading…
loading…
Postul Pastelui reprezinta o perioada de sase saptamani de pregatire spirituala pentru Sarbatoarea Pastelui?

Dar ce inseamna aceasta pregatire spirituala? Preotii spun ca, in primul rand, este vorba despre mai multa rugaciune si de lepadarea de pacate.
Biserica a randuit o serie de rugaciuni care e bine sa fie rostite in aceasta perioada. Una dintre ele ii este atribuita Sfantului Efrem Siriul. O alta rugaciune, pe care sa o rostesti cel putin o data pe zi, este Rugaciunea inimii: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul, si ma mantuieste!”.Rugaciunea Sfantului Efrem Siriul

Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie. Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei daruieste-mi-l mie.

Asa, Doamne Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad greselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu. Ca binecuvantat esti Tu in vecii vecilor. Amin.Zile de post si posturi – Calendar Ortodox 2020
Miercurile si vinerile de peste an, afara de cele cu dezlegare, insemnate cu harti
Ajunul Bobotezei ( 5 ianuarie )
Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul ( 29 august )
Inaltarea Sfintei Cruci ( 14 septembrie )
Postul Sfintelor Pasti ( 02 martie – 18 aprilie )
Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel ( 15 iunie – 28 iunie )
Postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august – 14 august )
Postul Nasterii Domnului ( 14 noiembrie – 24 decembrie )

In Postul Pastelui NU se fac nunti.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *