Prostia

Haideti sa oprim "Prostia" printr-un Share

Diverse

Nebunia lui Ceaușescu anticipată de bucureșteni în timpul regelui Carol al II-leaBiserica Crețulescu va fi mutată, vuia Bucureștiul! Unii susțineau că nu va fi demolată și reconstruită, ci pur și simplu urma să fie transportată pe roți în alt loc.
Zvonul a ieșit de la faptul că se dărâmau clădirile care o mascau de pe strada Sfântul Ionică, iar demolările se apropiau de biserică.

Se dărâmase restaurantul „Enescu”, iar clădiri de pe ulița întortochiată cădeau ca popicele.Până la urmă s-a dovediat că Regele Carol al II-lea, care moderniza Bucureștiul, nu avea nebunia lui Ceușescu și nici inginerii de atunci nu ajunseseră la nivelul de mai târziu al lui Eugeniu Iordăchescu.

Totuși,în perioada comunistă se preconiza dărâmarea bisericii Crețulescu. A fost salvată datorită arhitecților, dintre care Henriette Delavrancea.
loading…
loading…
Citeste toata povestea aiciDacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *