Inedit! Cheile Bicazului fotografiate în 1960 de un american (FOTO)Inedit! Cheile Bicazului fotografiate în 1960 de un american (FOTO)

Una dintre cele mai pitoreşti zone din ţara noastră sunt Cheile Bicazului. În decembrie 1960, un american a surprins în imagini această zonă unică, care oferă nişte peisaje splendide. Ulterior, imaginile au fost postate pe facebook.
Parcul National Cheile Bicazului – Hăşmaş este situat in Munţii Hăşmaş, în zona central-nord-estică a României, pe raza judeţelor Neamţ si Harghita. Cheile Bicazului reprezintă o adevarată atracţie turistică, zona oferind nişte peisaje spectaculoase şi posibilităţi multiple de agrement: de la plimbări cu barca pe Lacul Roşu, până la trasee de drumeţie. Acest drum uluieşte orice turist.Nașterea Cheilor Bicazului este legată de evoluţia râului Bicaz şi a celor patru afluenţi: Cupaşul, Lapoşul, Bicăjelul şi Şugăul, care au săpat în rocile şi masa de calcar. Primul drum de acces spre Chei s-a construit în anul 1910, dinspre Gheorgheni, iar sectorul de drum către Bicaz a fost dat în exploatare în anul 1937.
loading…
loading…

Sursă foto: Alpin Expe Mountain ShopDacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *