Alertă de coronavirus în România. Mamă și bebeluș, simptome de infecție cu COVID-19Alertă de coronavirus în România. Mamă și bebeluș, simptome de infecție cu COVID-19. Autoritățile au anunțat luni două cazuri suspecte de coronavirus, cei doi fiind internați la spital.Alertă de coronavirus în România. Mamă și bebeluș, simptome de infecție cu COVID-19
Conform Digi24, o femeie în vârstă de 30 de ani din Alba și bebelușul acesteia de doar 7 luni, au fost internați la Spitalul din Alba la secția de Boli infecțioase și vor rămâne izolați după ce au prezentat simptomele îmbolnăvirii cu COVID-19. Femeia și bebelușul se întorceau din Italia, iar potrivit unor surse, aceștia nu au fost în zonele afectate de epidemia de coronavirus din Italia.

evomag.ro


Femeia s-a întors din zona Veneto de aproximativ două săptămâni, aceasta fiind una dintre cele mai afectate zone din Italia.

„Femeia este de cetățenie italiană, a venit la Alba Iulia în urmă cu două săptămâni din zona Veneto. Are simptome de febră (39 de grade).”, a declarat Dan Crainic, director medical al spitalului din Alba Iulia.
Coronvirus este sensibil la căldură
Conform președintelui Societății Române de Microbiologie, Alexadnru Rafila, rezistența virusului COVID-19 va scădea în momentul în care se va încălzi.
„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila.
loading…
loading…
Încă un deces în Italia din cauza coronavirusului
Bilanțul victimelor coronavirusului crește în Italia. O a patra persoană a murit din cauza noului virus. Victima în vârstă de 84 de ani avea probleme de sănătate. Potrivit autorităților italiene, 152 de persoane sunt infectate cu coronavirus, dintre care 149 sunt internate în spital.Ministerul de Externe de la București, a precizat că un grup de lucru, care se află în legătură permanentă cu autoritățile italiene. Un expert chinez afirmă că perioada de incubație a COVID-19, ar putea dura chiar și 27 de zile.

elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *