ULTIMA ORA! Alerta in Romania! Raed Arafat: „Coronavirusul nu are tratament”. Masurile preventive de care populatia trebuie sa tina contInfectia cu coronavirus nu are tratament si nici nu exista un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic, a afirmat, duminica seara, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, el aratand ca acest tip de virus poate suferi mutatii, mentioneaza mediafax.ro„Coronavirsul nu are tratament. Şi nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situaţia, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simpotme să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el.

evomag.ro


Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu ştim dacă nu se va schimba ca şi comportament şi ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutaţii. Manifestaerea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3. Conform sursei citate, coronavirusul nu se manifestă ca o gripă obişnuită. „Nu este sigur 100% că dacă v-aţi format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luaţi încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare.
Noi ştim că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verficiă dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a explicat că tratamentul simptomatic este esenţial, odată ce o persoană se infectează cu coronavirus. „Tratamentul simptomatic poate avea importanţă foarte mare. Scaderea ferbrei, combaterea sindreomeleor conexe sunt foaarte importante. Este un virus nou.
Nu există studii că există imunitate încrucişată cu acest virus. Putem lua măsuri să ne protejăm: să respectăm reguli de igienă persoanlă, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil”, a explicat secretarul de stat, la Antena 3.
loading…
loading…
Numărul de infecţii cu coronavirus în Italia a depăşit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). Trei oameni şi-au pierdut viaţa din cauza acestui virus. În Lombardia sunt peste 176.000 de români. La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.Share


bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *