Suceava devine cel mai mare focar de coronavirus din Romania. Nelu Tataru: Peste 170 de medici si pacienti sunt infectatiAncheta de la Spitalul Suceava a aratat, dupa prima zi de verificari, nereguli in management si in desfasurarea anchetelor epidemiologice, a declarat la Digi24 secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru.Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Judetean Suceava, sunt contaminati 34 medici de la UPU si 49 de asistenti si cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome usoare.

Spitalul este inchis.

evomag.ro


Mai sunt 124 de pacienti, care , in functie de rezultatele la testare, daca vor fi pozitivi, vor fi transferati la Infectioase, care e pavilionar, in alte cladiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta in izolare la domiciliu.
Spitalul Suceava intra in dezinfectie totala, UPU care a fost dezinfectata isi va relua activitatea in 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacientii spre alte spitale. din Radauti si Falticeni pentru patologie usoara, iar pentru patologii severe la Iasi, scrie digi24.ro.
La sfarsitul zilei voi propune si alte decizii la nivel de DSP si spital. Astept sa am discutii si cu medicii, asistentii si factorii de decizie din judet”, a spus Nelu Tataru.

In cursul zilei 24.03.2020, echipa Ministerului Sanatatii condusa de dr. Nelu Tataru, secretar de stat a facut o prima evaluare a activitatii Spitalului Clinic Judetean Suceava in contextul raspandirii noului coronavirus.
loading…
loading…
Dupa prima zi de verificare, echipa MS a decis inchiderea Spitalului Clinic Judetean incepand de astazi pentru 48 de ore in vederea realizarii procedurilor de dezinfectie. Tot astazi va incepe transferarea celor 124 de pacienti care se mai afla internati in spital in alte unitati sanitare.


bestkids.ro


elefant.ro


evomag.ro
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!
Tine-ti familia si prietenii informati!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: PaypalDacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *